Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Na, basszus, már megint káromkodik a gyerekem…

2019. május 24. - Okosodj Velünk

Szülőként az ember megpróbálja a lehető legjobb nevelést adni a gyerekének, ám megesik, hogy ő maga sem tudja, mihez is kezdjen egy-egy helyzettel. A káromkodás az például pont ilyen. Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire rossz, ha valaki káromkodik, mert neveletlenségre utal. De tényleg ez a helyzet? Tényleg meg kéne tiltsuk a gyerekeinknek, hogy néha kimondjanak mindent, amit csak szeretnének?

Tovább

Játékteszt: Fedőnevek és Cortex – próbára tettük a logikát!

Ha már régóta követsz, biztos tudod: a játékboltban nem csak értékesítem a játékokat, hanem bizony játszunk is vele, akár családdal, akár barátokkal, sőt, sokszor kérjük meg ezeket a külső tesztelőket, hogy írjanak róla véleményt. Így most jöjjön az elfogulatlan kritika két izgalmas, szó szerint észbontó játékról.

Tovább

Segítség, nem szeretnek olvasni a gyerekeim!

A te gyerekeid szeretnek olvasni? Az enyémeknek iszonyatosan nem fűlik hozzá a foguk. Értem én, hogy fiúk, meg kamaszok, mégis feldolgozhatatlan számomra, hogy egy árva könyvet nem vesznek a kezükbe! Úgyhogy utánajártam e szokatlan jelenség pszichológiai hátterének, és megosztom a tippeket, amiket találtam. Próbáljuk ki együtt, és osszuk meg az eredményeinket!

Tovább

Játékteszt: Bang! a vadnyugat fenegyerekeinek

Tesztelünk régi és új társasjátékokat, hogy azok is képben legyenek, akik csak most ismerkednek a közös társasozás örömeivel. A régi „motorosoknak” néhány játék már szinte ősréginek számít, de az igazán jó stratégiai, taktikai és ügyességi játékok soha nem mennek ki a divatból! Íme egy régi gyöngyszem bemutatása:

Tovább

A lélek is fontos! – új szolgáltatás az Okosodj Velünk boltjában

Új év, új szolgáltatás: 2019-től nem csak játszani, és az elmét edzeni lehet a boltban, hanem a lélek rezdüléseire is odafigyelünk. Heti egy alkalommal egy különleges vendég fog felbukkanni a boltban, Pozsvai Dóra abban fog segíteni a gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy könnyebben tudják feldolgozni a mindennapi stresszt, jobban vegyék az iskolai, családi, magánéleti akadályokat. Olvasd el a bemutatkozását, és tudj meg többet a vadiúj szolgáltatásról!

Tovább