Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Játékajánló – újdonságok tavasszal

2019. március 26. - Okosodj Velünk

Úgy érzed, az otthon összegyűjtött társasjátékokkal untig eleget játszottál már? Vágysz valami újra, izgalmasra, ismeretlenre? Íme a legizgalmasabb tavaszi újdonságok, amiket garantáltan élvezni fog az egész család!

A társasjáték olyan szabadidős tevékenység, mint az olvasás: ha egyszer ráérzel az ízére, biztos, hogy teljesen beszippant! Szerencsére számos társasjáték tervező dolgozik hosszú éveket azon, hogy mi, őszinte rajongók, mindig találjunk valami újat, érdekeset, elvarázsolót.

Nézzük, mik a 2019 tavaszi újdonságok!

  • Planet – egy éledő világ a tenyeredben

Az idén ez a játék dobogtatta meg leginkább a szívünket. Miért? Mert a Planet nem csak az alapötlete, de a grafikája miatt is magával ragadó. A dobozt kibontva 4 fekete, 3D bolygó, és számtalan kártya néz rád a dobozból. Hamar kiderül azonban, hogy nem minden kártya egyforma!

A játék során lesz egy küldetéskártyád: ez titkos a többi játékos előtt, és elárulja, melyik területet (hegységek, erdők, vizek, sivatagok) kell a legnagyobbra építened. Minél nagyobb egy adott terület, annál több állatnak tudsz otthont adni a planétádon, melyre mágnes segítségével tapadnak fel az elemek. Arra is érdemes azonban figyelned, hogy megmaradjon a bolygódon a természetes egyensúly. Taktikai érzékre, előregondolkodásra és nem kevés figyelemre lesz szükséged a 30-45 perces játék alatt.

Alapvetően egy egyszerű szabályokból álló, logikus gondolkodást igénylő társasjáték, így nem csak felnőtteknek, de akár már 8 éves kortól bátran ajánlom.

  • Emojito – az érzelmek játéka

Egyszerű, pörgős és jó hangulatú játék az egész családnak, vagy egy nagyobb baráti társaságnak. Húzz egy lapot, és utánozd a rajta szereplő érzelmet. Az aktuális mező, amin állsz, elárulja neked, hogy mimikával vagy hanggal add a többiek tudtára, ami a kártyádon szerepel. A játék ketten is játszható, ha esténként egy kis nevetésre vágysz, de házibulikba vagy családi összejövetelekre is alkalmas, egészen 14 játékosig. Tehát igazi party játék, ezért csapatépítésre, szülinapi összejövetelekre erősen ajánlott!

A játékhoz már 7 éves kortól csatlakozhatnak a csemeték… hiszen náluk jobban senki nem tudja kifejezni az érzelmeiket :-D

  • Azul – Sintra üvegcsodái

Önállóan játszható folytatása az Azul alapjátéknak, de össze nem vonható a két társasjáték. Míg az alapjátékban csempéket választhatsz, ebben színes üvegeket kell megszerezned a közös tálból a saját ablakod díszítésére – azonban nem mindegy, hogyan!

A pontozás és a gyűjtögetés új mechanikája jobban igényli a taktikai készséget és alaposabban megtornáztatja a játékosok agytekervényeit. Mivel mi nagyon szeretjük az Azult, ezért a Sintra üvegcsempéi nálunk kihagyhatatlan „alapdarab” lesz. Szívből ajánlom ezt a társasjátékot, ha egy meseszép és igényes játékot szeretnél ajándékozni valakinek.

A játék már 8 éves kortól ajánlott a taktikai játékok kedvelőinek, 2-4 játékos számára.

  • Bűnügyi krónikák

Tökéletes ötvözete a digitális és az asztali társasjátékoknak. A játékhoz szükséges egy ingyenes applikáció, amely kompatibilis iOS, valamit Android rendszerekkel is. Izgalmas, gondolkodtató kooperatív társasjáték 14 éves kor felett, 1-4 játékos számára.

A játék menete egyszerű: nyomozd ki egy bűncselekmény körülményeit. Gyűjts bizonyítékokat, hallgass ki tanúkat, állíts fel egy elméletet, rúgd fel, tedd össze újra a képet – de vigyázz, ki ne fogyj az időből! A tettest mihamarabb rács mögé kell juttatnod!

Aki szereti a szabaduló szobás társasjátékokat, azok a Bűnügyi krónikákat se hagyják ki!

  • Szabadulópakli – London végórái

A szabadulójátékok összes izgalma most kompakt méretben lehet a tiéd. Járjátok be együtt London fényes utcáit és sötét sikátorait, hogy ráleljetek a négy, alaposan elrejtett szerkezetre, melyet hatástalanítanotok kell, mielőtt túl késő lenne. Dolgozzatok össze, vagy versenyezzetek, ki talál rá több jelre, segítségre, kinek jut eszébe előbb a helyes megfejtés. A szabaduló-nyomozós kalandban maximum 6 játékos vehet részt – jól válaszd hát meg a társaid!

14 éves kor felett ajánlott.

Te melyiket szerzed be az idei szezonra? Ha még bizonytalan vagy, több info kellene, vagy esetleg más játékokkal is szívesen megismerkednél, szeretettel várlak az Okosodjvelünk.hu boltjában, a 1161 Budapest, Szent korona u. 99. szám alatt hétfőtől péntekig 14:00-18:00 között.