Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Játékteszt: kipróbáltuk a Queendominot!

2018. október 30. - Okosodj Velünk

Független tesztelő csapatunkat már egy ideje nem dolgoztattuk, és égtek a vágytól, hogy új játékra tehessék rá a kezüket. Ezen a héten végre teljesült az álmuk, és kipróbálhatták a Queendominot – olvasd el, mi ez, és hogy tetszett nekik!

Szereted a dominót, de már nem vonz annyira a régi idők kedvenc játéka? Unalmas, hogy csak a számokra vagy képekre kell figyelned? A Queendomino (és társa, a Kingdomino) biztosan felülírja benned ezt az érzést, ugyanis olyan fűszerrel bolondította meg a hagyományos dominójátékot, amire garantáltan ráfügg majd az egész család.

Mi is az a Queendomino?

Gyakorlatilag ugyanazon az elven működik, mint elődje, a 2017-es Év Játéka díjat nyert Kingdomino. Ennek a szabályzata röviden: az egyszerű, belépő szintű stratégiai játékban 2-4 játékos dominókból építi fel a saját birodalmát. A dominókon erdő, mező, mocsár és bánya található különböző elosztásban. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hová helyezi a várát, de okosan kell építkeznie, ugyanis addig tart a játék, míg valaki el nem készül a saját 5 x 5 kockás birodalmával.

A Queendomino doboza azonban rejt némi extrát is az elődhöz képest: építési telkekkel bővült a dominólapok kínálata, és megjelent a piac, valamint a pénz és a lovagok – na meg a sárkány! A gondolatmenet igen egyszerű: építed a birodalmad, a lovagjaid adót szednek be, ezt a pénzt elköltheted a piacon épületlapkákra. Ha ki akarsz szúrni egy vetélytársaddal, akár a sárkányt is lefizetheted, hogy égessen fel néhány területet – de vigyázz! Rossztett helyébe jót ne várj, figyelj oda arra, hogy kivel húzol ujjat.

Kiknek ajálott a Queendomino?

Az ajánlott életkor a 8 év – ez sok esetben megtévesztő. Nem azt jelenti, hogy csak nyolcévesek játszhatják, hanem azt, hogy aki játszik vele, legyen legalább nyolc – de még a felnőttek számára is bőven tartogat izgalmakat és kihívásokat. 2-4 fő játszhatja, de zseniális fejlesztés, hogy a Kingdomino és a Queendomino elemei kombinálhatóak, így összevonhatjátok a kettőt, ha nagycsaládos társas-partyt rendeztek, vagy esetleg a barátokkal vágnátok bele. Mindkét játék belépő szintű, szórakoztató és gondolkodtató stratégiai társasjáték, ami kiváló családok és baráti társaságok számára. Csapatépítő tréningekre, hűvös téli estékre és szülinapi zsúrokra is ajánljuk – akár ajándéknak is!

queendomino_1.JPG

queendomino_2.JPG

 

Körkérdés: mitől olyan népszerű játék a Queendomino?

A kérdésre a tesztelő csapattól és a barátoktól egyes válaszokat kaptam. Volt, akit a grafika fogott meg, volt, aki azért szeretett bele a játékba, mert „egyszerű és nagyszerű”, míg akadt olyan, aki addig ódzkodott tőle, míg egyszer rá nem vették egy játékra – azóta pedig ő az első, aki a Queendomino-t javasolja egy nyugis estén. A gyerekek közt is akadt olyan 7 éves, aki már fogékony volt a játékra (persze a Kingdomino-ban már nagy rutinra tett szert), szerencsére a dominókat a kis kezek is könnyedén megfogják és egymás mellé illesztik, illetve olyannyira logikus a szabályzat, hogy nekik sem okoz gondot megérteni.

A Queendomino segíthet a gyerkőcöknek a matematikai érzék fejlesztésében és remek játékos segítség egyes összefüggések megértéséhez is. Csak ajánlani tudjuk!