Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Játékok geekeknek – mutatunk pár társasjátékot, amit a PC rajongók is szeretni fognak!

2018. február 20. - Okosodj Velünk

A számítógépek és a játékok lassan már évtizedek óta meghatározzák a fiatalok mindennapjait, így nem meglepő, hogy a Z-generáció már egészen kis korban rutinosan kezeli őket. Nehéz felvenni a versenyt a digitális játékok adta látvánnyal, de nem lehetetlen! Íme, néhány rendkívül izgalmas társasjátékunk, ami garantáltan kicsalja a fiatalokat a számítógép elől!

Napjainkban a gyerekek már egészen fiatalkorban kapcsolatba kerülnek a digitális világgal és egészen hamar megtanulják, hogy miként kell őket kezelni. A felhasználói képességeik együtt fejlődnek más készségeikkel, mint az íráskészség, vagy a térlátás. A digitális világ már teljes mértékben beépül a hétköznapjaikba. A mai napig nincs egyetértés arról, hogy ennek vajon jó, vagy rossz hatása van a gyerekekre, de az vitathatatlan, hogy a számítógépek nagymértékben jelen vannak az életükben, így elengedhetetlen, hogy felnőttként ezt elfogadjuk, és megtanítsuk őket a helyes használatra. A megfelelő felhasználás körébe tartozik az is, hogy elsajátítsák a digitális és a valós világ közti különbséget, és ne csak a képernyő előtt töltsenek időt. Mielőtt azt hinnéd ez lehetetlen küldetés, az a jó hírünk van, hogy nem! Csak néhány zseniális társasjátékra és valami finom nassolnivalóra lesz szükségetek.

3 játék geek gyerekeknek

1. Pandemic

Nem csak a számítógépen találhattok kitűnő stratégiai és kooperatív játékokat, hanem a Pandemic-kel is hasonló élményekre tehettek szert. Rendkívül fordulatos és izgalmas társasjáték, amiben rajtatok múlik, hogy a világ népessége megmenekül-e a pusztító járványtól. A Földön veszélyes vírusok terjednek, amelyek ellen ugyan léteznek ellenszérumok, de azokat megtalálni nem egyszerű. Fontos, hogy a csapattársaiddal összedolgozzatok és minden ötletet bevetve megállítsátok a végzetes vírust. Az idő nem végtelen, sőt, ellenetek dolgozik, de ha kreatívak és bátrak vagytok, akkor hősökké válhattok. A játékhoz rendelhetőek további kiegészítők, amik újabb fordulatokat és lehetőségeket rejtenek magukban. Tökéletes választás, ha szeretnéd elcsalogatni a gép elől a 10 év feletti gyermeked!

2. Village

A régimódi vidéki élet sok gyerek számára ismeretlen, pedig sok izgalmat rejt magában. Különösen, ha a Village társasjáték falujában kell boldogulnod, ahol mindenki ugyanarra a dologra vágyik: jómódú életre és síron túli hírnévre. Persze ezért keményen meg kell dolgozni és jó taktikusnak kell lenni. Ez a játék majdhogynem a valós életre tanít, hiszen jó stratégia kell ahhoz, ahhoz, hogy elérd a kiszemelt pozíciót, amivel később beírhatod magad a falu krónikájába. A család minden tagjának megtornáztatja a logikáját, helyzetfelismerő képességét, kombinációs képességét.

Ehhez a játékhoz is rendelhetsz kiegészítőket, amivel tovább gazdagíthatod a játékélményt, azonban ez a játék önmagában is olyan izgalmas, hogy nem könnyű megunni. Segítségével egészen biztosan elcsábíthatod 12 év feletti gyermeked a számítógép elől, ráadásul nem is kis időt tölthettek együtt, mert egy kör akár több óráig eltarthat.

3. Concept

A számítógépes játékok egyik nagy előnye a kiszámíthatatlanság és az összetettség. A Concept társasjáték a PC világát meghazudtolóan kreatív és változatos. Kiváló party társasjáték, minimum 4 fővel lehet játszani.

Képes vagy szavak nélkül elmagyarázni valamit? Legyen az fogalom, tárgy, vagy éppen idézet, a táblán lévő képeket kell megfelelő sorrendbe kell helyezned, hogy a többiek rájöhessenek a megfejtésre. Koncentrálj és légy kreatív! Akár ti is kitalálhattok feladványokat, amikkel később próbára tehetitek magatokat. Igazi képességfejlesztő társasjáték, amin rengeteget fogtok nevetni. A feladványok nehézségeit a játékosok választják ki, így mindig lesznek kihívások. Tökéletes választás, ha 10 év feletti gyerekekkel szeretnél tartalmas időt tölteni, a valós életben.

Úgy gondoljuk, hogy felnőttként nem az a feladatunk, hogy eltűntessük a digitális technikát a Z-generáció életéből. Sokkal inkább arra kell koncentrálnunk, hogy megtanítsuk gyerekeinknek, milyen értékes és hasznos időt tölthetnek a családtagjaik, barátaik körében is, mennyi izgalom és jókedv vár rájuk a való életben is. Habár az online világgal nehéz felvenni a versenyt, de ezek a tartalmas, szövevényes és izgalmas társasjátékok bebizonyítják, hogy a közös elfoglaltságok a mai napig megállják a helyüket, ha szórakoztatásról, vagy éppen tanításról van szó. Találd meg a te családod kedvencét az online üzletükben megtalálható több száz játék közül!