Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

kreatív és olcsó DIY jelmez, amit az utolsó pillanatban is meg tudsz csinálni

2018. február 08. - Okosodj Velünk

„Farsang? Mikor? Hogy holnap? És miért nem szóltál előbb, édes fiam?!” – ha volt már részed hasonló beszélgetésben, akkor tudod, hogy egy átlagos katasztrófafilm ehhez képest smafu! Ha nálatok is hasonló a helyzet, olvasd el gyorsan ezt az 5 tippet, és mentsd meg a farsangot!

Bár az iskolák egy részében már lement a farsangi buli, de vannak helyek, ahol az utolsó hétre tartogatták. És vannak szülők, akik meg az utolsó pillanatra hagyták a jelmezkészítést és beszerzést. Természetesen én nem vagyok köztük, véletlenül sem ;)

Ilyenkor már nem nagyon van idő kreatívkodni. vagy bonyolult dolgokat alkotni: ezért ma megmutatok 5 kreatív, olcsó, és pofonegyszerű jelmezt, amit az utolsó pillanatban is el tudsz készíteni!

farsang.jpg

5 egyszerű DIY farsangi jelmez

1. Minecraft cosplay

Egyértelműen ez a kedvencem. A Minecraft játékról már írtunk korábban, rengeteg gyerek imádja, egyszerű, pixelizált világa miatt pedig pofonegyszerű rekonstruálni. Kell néhány doboz a gyerek testére, karjára, fejére, ezekre négyzeteket kell festeni, és voilà, kész is a kocka-jelmez kockáknak! Kiegészítőnek kell egy pixelizált kard is, kartonpapírból. Kész van egy délután alatt, és a gyereked tuti menő lesz vele az iskolában.

https://hu.pinterest.com/pin/401875966720489106/

2. Sült krumpli

Mi szülők tudjuk, hogy a gyorséttermek egészségtelenek, és persze véletlenül sem szeretnénk rászoktatni a gyerekeinket, hogy ilyen helyen egyenek. De azért legyünk őszinték: néha egy-egy sajtburger-menü lecsillapítja a kedélyeket, és időnként élünk is ezekkel az eszközökkel. Nem csoda hát, hogy minden gyerek ismeri a piros alapon sárga M betűt, aminek láttán azonnal beindul a nyálelválasztása. Egy piros póló, némi ételfesték, pár sárga csík a fejdíszre és kész is a last-minute-sültkrumpli jelmez!

https://hu.pinterest.com/pin/553168766714841986/

3. Unikornis jelmez egyszerűen

Csak lányoknak! Vagy bevállalós fiúknak… 3 fiú mellett szerencsére én ebből kimaradok, de akármerre nézek, azt látom, hogy tombol az unikornis-őrület. Biztosan van minden osztályban 2-3 lány, akinek a szülei már réges-régen őszülni kezdtek, amikor a gyerek kitalálta, hogy unikornis szeretne lenni… Nos, mielőtt tépni kezded a hajad, hogy hogyan csinálj a gyerekedből lovat, egyszerűsítsd le a dolgot: egy unikornis fejdísz (amit most szinte bárhol meg lehet venni), egy tüllszoknya, néhány színes tüll a hajba és faroknak, és máris boldogan trappolhat a kislány fel-alá az iskolai farsangon! Te pedig kiérdemled az Év Szülője díjat…

(Ha nagyon lelkes vagy, csillámos sminkkel és körömlakkal tovább bolondíthatod a jelmezt…)

https://hu.pinterest.com/pin/62417144819068369/

4. Tábortűz

Egyszerű, kreatív és tutira nem lesz még egy az osztályban. Barna nadrág, piros pulcsi, néhány fahasáb és sárga, piros, narancs láng kartonpapírból: pár perc alatt kész. Még mielőtt a gyermeked elkámpicsorodna, hogy ez nem is igazi jelmez, adj a kezébe egy nyársat (ne legyen hegyes!) és egy nagy zacskó mályvacukrot, amit „megsüthet” magán. A zsűrinek tetszeni fog a jelmez, a gyereked pedig boldogan fogja majszolni az édességet a barátaival.

https://hu.pinterest.com/pin/140526450856293238/

5. Pszichopata

Add rá a gyerekre a hétköznapi ruháját. Hiszen az Addams Family óta tudjuk: a pszichopaták pont úgy néznek ki, mint bárki más, ezzel meg is van a filléres, pár másodperces farsangi jelmezetek.

Na jó, ezt csak viccnek szántam, természetesen senkinek a gyerekéről nem feltételezném, hogy pszichopatának kellene öltöznie.

Bááár…. néha, a fiaimat nézve elgondolkodom…