Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Segítség, rossz lett a bizonyítvány! Mit lehet most tenni?

2018. február 05. - Okosodj Velünk

A diákok hamarosan kézhez kapják a félévi bizonyítványaikat, és megtudhatják, hogy milyen eredményekkel zárták az első félévet. Bízunk benne, hogy minden tanuló és szülő szép dolgokat lát a bizonyítványban, de akkor sem kell aggódni, ha mégsem így alakulna. Van néhány ötletünk, hogy miként javítsatok úgy, hogy azt a gyerek is élvezze!

Minden gyereknek eltérőek az erősségeik és gyengeségeik. Előfordulhat, hogy bizonyos területeken brillírozik a gyerek, mások pedig fejlesztésre szorulnak. A korrepetálás viszont unalmas, a különóra idegőrlő lehet… Játsszatok inkább! Összeszedtük, hogy melyek a leghasznosabb játékaink, amik segítenek abban, hogy az év végi bizonyítvány már szebb legyen!

5 játék az iskolai készségek fejlesztésére

 

school1.jpg

1. NMBR 9

Kezdjük a matematika témakörével, ami sokak számára okozhat nehézségeket. Pedig a számok világa igazán mulatságos is lehet, ha megtaláljátok a megfelelő kapcsolódási pontot. A NMBR 9 logikai játék ebben segít: miközben szórakoztok, fejlődik a térlátás, a logika és a helyzetfelismerés. A játék alapja talán sokak számára ismerős, hiszen a tetrist ötvözi a matematikával. A játékosoknak eltérő formákat ábrázoló elemeket kell egymásra helyezniük úgy, hogy azokra később is lehessen építkezni. A legmagasabbra kerülő szám szorzója lesz a legnagyobb, így fontos, hogy jól dönts! Kitűnően segíthet kisiskolások matematikai ismereteinek elmélyítésében. Itt megismerheted a játékot: http://okosodjvelunk.hu/nmbr-9-807

2. Math Dice

Egy kicsit maradjunk még a matematikai tudás fejlesztésénél: ebben segíthet még a Math Dice is, ami tökéletesíti a fejben számolás képességét. Úgy kell kombinálnod a dobott számokat, hogy pontosan a célszámot kapd meg. Elsőre talán könnyűnek tűnik, de kétféle kockákkal kell dobnod, először 2 különleges 12 oldalú kockával, utána pedig 3 darab 6 oldalú kockával. Ha megkaptad a számokat, úgy kell őket kombinálnod, hogy mielőbb kijöjjön a célösszeg.

A játékot lehet játszani egyedül, párban, de akár csoportosan is. Ha pedig szeretnétek fokozni az izgalmakat, ajánljuk a Match Dice Chase nevű változatát, vagy a hatványokkal kapcsolatos kiadást! Néhány alkalom és rögtön gyorsabban megy a fejben történő számolás!

Itt nézd meg a játékot: http://okosodjvelunk.hu/math_dice_429?keyword=math

3. Brain Box

A Brain Box egy egyedülálló fejlesztő játék a legkisebbektől a legnagyobbakig. Segítségével bővíthetőek az általános, vagy történelmi ismeretek, a földrajzzal, vagy az állatvilággal kapcsolatos tudnivalók. Húzz egy kártyát, is figyeld meg jól mi látható rajta! Ne legyél felületes, mert részletekbe menőek lesznek a kérdések, amikre tudnod kell a választ! Tökéletesen fejleszti a megfigyelőképességet, az intelligenciát és koncentrációt. A Brain Boxot akár egyedül, akár csoportosan is lehet játszani, belecsempészve egy kis izgalmas versengést. Észrevétlenül bővíti a lexikális tudást, miközben izgalmas kihívásokkal állítja szembe a gyerekeket. Szeretnéd megtudni milyen a BrainBox Világtörténelem? Kattints ide: http://okosodjvelunk.hu/brainbox_vilagtortenelem_674?keyword=brainb

4. Logic Puzzles

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nagyon szeretem azokat a játékokat, amik több területet fejlesztenek egyszerre. A Logic Puzzle pont egy tökéletes példa erre: fejleszti az angoltudást, közben erősen igénybe veszi a kreativitást és a logikát is. A feladványok angol nyelven vannak megfogalmazva, a gyereknek pedig egy speciális toll segítségével kell őket megoldania. Tévedni emberi dolog, az írást könnyen le lehet törölni, és kijavítani. A nagyszerű fejtörők pedig észrevétlenül fejlesztik a szókincset. Ha kiváncsi vagy erre a játékra, akkor klikkelj: http://okosodjvelunk.hu/logic-puzzles-firka-kartya-angol-nyelvu-jatek-833

5. Rush Hours

Felnőttként tudod, hogy milyen bosszantó, amikor a dugóban ülsz, és semerre sincsen kiút…Bárcsak lenne ilyenkor valamilyen logikai megoldás, ami megszüntetheti torlódást! A Rush Hours során a gyerekek ilyen, és ehhez hasonló közlekedési tumultussal találkozhatnak, és ezeket kell a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megoldaniuk. Úgy kell eljutni a járművek között, hogy azokat nem emelheti fel, csupán csak csúsztathatja őket: előre, hátra, vagy oldalra. Fejleszti az analitikus és a proaktív gondolkodást, ami nélkül könnyen bárki a dugóban ragadhat.

A világ legismertebb játékáért kattints ide: http://okosodjvelunk.hu/csucsforgalom_rush_hour_410?keyword=rush

Habár tagadhatatlanul nagyszerű képességfejlesztők az imént felsorolt játékok, akkor sem érdemes elfeledkezni az elsődleges feladatukról, a szórakoztatásról. És ez a legjobb bennük, hogy kikapcsolódás közben, észrevétlenül tanítanak: méltó helyük van minden családban!