Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Megmutatjuk a legújabbakat... 5 kreatív társasjáték (nem csak) esős őszi estékre!

2017. október 05. - Okosodj Velünk

Az idő kissé hűvösebbé vált, de mi ilyenkor is gondoskodunk a kicsik és nagyok jókedvévről! Íme, néhány remek ötlet, amivel nem csak vidáman, de ha hasznosan is eltöltheti az idejét a család minden tagja

Szülőként bizonyára te is tudod, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekeknek mindig legyen megfelelő elfoglaltságuk. Néhány órányi csend legalább olyan kellemes tud lenni, mint néhány órányi együtt töltött idő.
Ugyanakkor valószínűleg azt is fontosnak tartod, hogy ez az elfoglaltság ne csak szórakoztató, de hasznos is legyen. Nos, az Okosodj Velünk fejlesztő játékai éppen ezt a kettős célt szolgálják :) Tavasszal és most, ősszel is érkeztek  friss, ropogós játékok a boltunkba, olyanok, amikkel a gyerkőcök magukban is eljátszhatnak, de a család együtt is szórakozhat velük.

A mostani játékok szerintünk annyira frappánsak és kreatívak, hogy nem csak esős időben fogjátok elővenni, hanem akkor is szívesen játszotok vele, amikor amúgy sem unatkoznátok!

5 új, kedvenc játékunk

  1. Copy or not copy

Az első játékunk talán már sokaknak ismerős valamilyen formában. Akik már játszottak a Dobble, vagy a Tripolo nevű játékkal, azoknak nem lesznek teljesen ismeretlenek a Copy or not copy szabályai sem.
A játékosok figurákat ábrázoló kártyalapokat kapnak, amelyeket megvizsgálva minél gyorsabban kell megtalálniuk, hogy az asztalon fekvő kártyával melyik figura egyezik teljes mértékben, és melyek a hiányos másolatok. Könnyűnek hangzik? Akkor nézd csak meg jobban! A legtöbb figura szinte teljesen hasonló, egy-egy apróságot leszámítva. Ráadásul ott van az a nehezítés is, hogy minél előbb kell megtalálnod az egyezést, ha nem szeretnél utolsóként végezni.
Izgalmas és pörgős játék 6 éves kor felett, ami javítja a reflexidőt és a megfigyelőképességet.

  1. Dr. Microbe

Jöhet egy kis kutatás? Csipeszeket elővenni, mert most a tudományé lesz a főszerep.
A Dr. Microbe-ban a gyerekek játékos formában fejleszthetik a megfigyelőképességüket, miközben csupán egy csipesz segítségével kell megtalálniuk, hogy mely mikrobák hiányoznak a saját Petri-csészéjükből. A feladatot megnehezítik a lila vírus és a szupermikrobák. Hogy sose unják meg, a társasjáték többféle játékmódban játszható.
8 éves kortól kitűnő ügyességi játék, amely fejleszti a koordinációt és a pontosságot.

 

 

  1. Fidgitz

A következő játék szerintünk az egygyerekes szülők kedvence lesz.
Első ránézésre a Fidgitz kék-fehér gömbjei átlagos golyóknak tűnhetnek, de korántsem azok! A gömbök eltekerhetőek, átforgathatóak, a cél pedig az, hogy a kicsi létrehozzon belőlük egy olyan, 2x3-as alakzatot, amelynek egyik oldala csak fehér, míg a másik csak kék színű. A játék közben fontos szerepet kap a logika és a tervezés, valamint az előre gondolkodás. Muszáj rendszerszemléletűen gondolkodni ahhoz, hogy sikeres legyen játékos.
A játék egyik nagy előnye, hogy egyszemélyes, így akkor is játszhat vele a 8 év feletti csemetéd, ha éppen nincsenek partnerei.

  1. Kingdomino

Repüljünk vissza egy kicsit az időben, egészen a királyok koráig. A jó hír az, hogy a Kingdominoban minden játékos már az elején király lehet, azonban a királysághoz tartozó területeket nem könnyű megszerezni. Jó taktikára és helyzetfelismerő képességre lesz szükségük a játékosoknak, mivel a dominószerű, osztott lapokból egy kis területen kell a lehető legtöbb pontot érő földeket létrehozni, ráadásul mindezt gyorsan!
A játékot 8 év felett ajánljuk, kitűnően fejleszti az analitikus gondolkodást. Nem véletlen, hogy 2017-ben a Kingdomino nyerte az Év Játéka díjat.

  1. Fedőnevek képekkel

Végül, de nem utolsósorban, jöjjön egy ismert játék új kiadása, a Fedőnevek képekkel. A játék 2016-ban meghódította a világot a felnőttek körében, ezért egyértelművé vált, hogy szükséges belőle egy újabb verzió.
A gyerekek is imádnak kémkedni, nyomozósat játszani, így egyértelműen az ő körükben is sikert aratott a játék. A fantáziadús, több tárgyat összefüggésbe hozó kártyák gondolkodásra és egy kis nyomozásra késztetik a kicsiket. Ha jól végezték dolgukat, összeáll a kép, és mindenre fény derül. Ideális választás például nagyoabb összejövetelek esetében, mivel minél többen játsszák, annál izgalmasabbá válik.
Nagyszerűen fejleszti a 10 év feletti gyerekek kreativitását, valamint verbális és non-verbális kommunikációját.

A társasjátékok időtlenek és mindig szórakoztatóak. Ha pedig sikerül jól választanod, akkor nem csak mulatságosak, hanem kitűnően fejlesztenek is! Reméljük ajánlónk neked is segített a választásban :)