Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Új családtag a láthatáron :) Bemutatom nektek a kisasszonyt!

2017. augusztus 10. - Okosodj Velünk

A mi családunkban a kompromisszumos döntésekben hiszünk. A gyerekek azt mondták, hogy nekik kutya kell, mi pedig megmondtuk nekik, hogy nem lesz kutyánk. Kompromisszumot kötöttünk, úgyhogy most van egy kiskutyánk. Részletekért és cuki képekért olvasd tovább a cikket.

Emlékszel? Húsvét előtt azon meditáltam hangosan, hogy vajon kell-e nekünk egy kisállat. A gyerekek egyöntetű igennel szavaztak, mi szülők pedig vacilláltunk. Nem bocsátottuk szavazásra a kérdést, mert a gyerekek 3:2 arányban vannak a családban, de esténként azért sokat beszélgettünk róla.

És úgy döntöttünk: egye fene, legyen egy kutyánk!

Szóval most engedjétek meg, hogy bemutassam Grétit, a törpetacskó kislányt.

Gréti, a meglepetés-kutya

A gyerekeket egyáltalán nem avattuk be a tervbe. Egyrészt szerettünk volna amolyan igazi klasszikus, filmbe-illő meglepetést a kiskutyával, másrészt pedig így végig megvolt a lehetőség arra, hogy ha inába száll a bátorságunk, akkor az utolsó pillanatban meggondoljuk magunkat. Ez persze csak vicc! ;-)

Igazából már május végén kinéztük Grétit, egyeztettünk a tenyésztővel, és megbeszéltük, hogy mikor megyünk le érte vidékre. A kutyus 8 hetes volt, már elválasztható, de még igazi tündéri babakutya. A fiúk persze semmit nem tudtak az egészből, csak annyit mondtunk neki, hogy elvisszük őket ebédelni. Ők nyugodtan eszegettek, mi a párommal már tűkön ültünk, titokban üzeneteket váltottunk a tenyésztővel és alig vártuk, hogy lássuk az arcukat, amikor eláruljuk a meglepetést :) És persze majdnem ennyire vártuk már a cuki kiskutyát is, mi is úgy be voltunk sózva háziállat-témakörben, mint ők.

greti.jpgMegérkezett hozzánk a kisasszony ♥

Jó hatással van-e a kutya a gyerekekre?

Mondanom sem kell, hogy amikor meglátták a kutyust, hatalmas volt az öröm, pont olyan, amiben reménykedtünk. Sikerült igazi meglepetést szerezni a gyerekeknek, igazán megható volt az első találkozás köztük és a kutyus között! És szerencsére azóta is töretlen a szerelem. Érdekes, hogy nem egyformán reagáltak rá: Dani, aki alapvetően egy kicsit érzékenyebb típus, rögtön közel érezte magához a kutyust, és azóta is ő foglalkozik vele legtöbbet. Szinte azonnal magára vállalta, hogy tanítja, és szobatisztaságra neveli. Ezen töretlen lelkesedéssel és több-kevesebb sikerrel dolgozik :)

Patrik és Ricsi kicsit óvatosabb volt, eleinte nem annyira mertek a kiskutyával foglalkozni, ami szintén érthető. A törpetacsik eleve nem túl nagyok, ez pedig még kiskölyök, pici és törékeny, a szeleburdi fiúk joggal tartottak tőle, hogy túlságosan erősen fogják meg, vagy más módon okoznak neki fájdalmat. Eleinte felemelni sem merték! Szerencsére hamar rájöttek, hogy szívós kis kutyus ez, és nyugodtan lehet vele játszani – persze csak ésszel. Úgyhogy most, kicsit több mint egy héttel később, 4 boldog gyerek és összesen 10 láb szaladgál fel s alá a lakásban. Nem mondom, kicsit sok(k) néha, de eddig cseppet sem bántuk meg, hogy hazahoztuk ezt a kis szeretetgombócot!

A fenti kérdésre eddig egyértelmű igen a válaszunk, a fiúk szemmel láthatólag élvezik a kutyus társaságát, ugyanakkor a felelősséggel is tisztában vannak. Mostanra már szinte gördülékenyen mennek az eb körüli teendők, az etetés, tanítgatás… és a takarítás is. Gréti ugyanis annyira otthon érzi magát, hogy már 2-3 nap után elkezdte kijelölni a területét, a lakás szőnyegei állandó veszélyben voltak. Mostanra már jobb a helyzet, kint végzi el a dolgát… az esetek többségében. Sétáltatásra még nem nagyon van gondunk, amíg az összes oltást meg nem kapja, csak a kertbe mehet ki. Biztos vagyok benne, hogy pár hét múlva a fiúk szívesen sétáltatják majd, amíg süt a nap, de hogy ez a lelkesedés esőben, hóban is megmarad-e… nos, ez még a jövő zenéje.

Egy biztos: egy szeretett családtaggal gyarapodtunk, és mindannyiunkra sok-sok tanulás vár a következő hónapokban: a kutyusra, a gyerekeinkre, és ránk, szülőkre is.

Én még bizakodó vagyok :)

greti.JPGMicsoda nézés??? Lehetetlen őt nem szeretni ;-)