Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Hova tegyük a gyereket a nyári szünetben? Mineshow, a gamer gyerekek mennyországa

2017. július 29. - Okosodj Velünk

Már eltelt másfél hónap a nyárból, és a gyerek még mindig otthon vagy… kezdesz kifogyni az ötletekből, hogy mivel foglald el? Ha ő is Minecraft rajongó, akkor ez a rendezvény biztosan neki való lesz

Mi az a Minecraft? Mi az a Mineshow?

Kezdjük az elején: mi is az a Minecraft? Ha a te gyereked is rajongó, bizonyára hallottál már róla: ez egy online játék, amiben különböző blokkokból lehet világokat építeni. Ha szeretnéd ennél jobban megismerni, olvasd el a „Mivel játszik ez a gyerek?” című cikkünket, vagy töltsd le és próbáld ki a játékot – számtalan felnőttet is beszippantott már!

A Minecraft alapja végtelenül egyszerű, mégis milliárdnyi lehetőséget tartogat magában. Nagyon távolról, hunyorítva talán hasonlít a legózáshoz. Itt is kockákból kell építkezni, ami sok készséget fejleszt, a kreativitástól kezdve a problémamegoldó készségen át az absztrakció igen fontos képességéig, szóval nekem, fejlesztő játékokkal foglalkozó szülőként semmi kifogásom a Minecraft-mánia ellen.

A legnagyobb különbség a Minecraft és a Lego között persze az, hogy itt online, a gépen kell építkezni – amit a szervezők egy csavarral most visszahoznak a virtuálisból a való világba. A színpadon megelevenedik majd a játék: „életnagyságú blokkok, figurák és a játékból vett elemeken alapuló mókás feladatok teremtik meg a kézzel fogható Minecraft-élményt, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia, aki rajong a kockásított életmódért” – ahogy a honlapjuk is írja. Ezen felül számtalan egyéb program várja még a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt: lesznek versenyek, kvízek, szabadulószobák, ahol a játékban szerzett tudás segít, hogy kijusson a játékos, creeper vadászat íjjal (bármit is jelentsen ez:)), virtuális valóság, sőt, még kézműveskedés is! Tudom, ez utóbbi elég furcsán hangzik egy ilyen gamer-rendezvényen, de jobban belegondolva logikus, hiszen meglehetősen egyszerű elkészíteni azokat a kockákat, amik a játék alapjait adják. És így talán valami kézügyesség is ragad a kis gamerekre, akik amúgy csak egérkattintásban jeleskednek:)

Ott lesznek az ország leghíresebb videósai is, akiket a gyerek már biztosan ismer a youtube-ról, szóval kedvenc sztárjaival is találkozhat – biztosan felejthetetlen élmény lesz neki.

mineshow_logo.png

Mineshow technikai információk

  • Az esemény időpontja: 2017. augusztus 5-6., 10-19 óráig szombaton, és 10-18 óráig vasárnap.
  • Jegyár: 1 500-11 500 forint, attól függően, hogy mennyi extrát kérsz mellé. Hihetetlen, de a legdrágább jegyek szombatra már el is fogytak! A kísérőknek elég a legolcsóbb jegy, ha nem vágysz extrára, a „vas” jeggyel is mindenhova elkísérheted a gyereket, kivéve a Gyémánt Zónát, a rendezvény VIP helyszínét. Ide gyémánt jegy nélkül nem léphet be senki – pihenj egyet, igyál egy kávét, a gyerekek szülői felügyelet nélkül is biztonságban vannak ezen a területen, úgyhogy ha ilyen jegye van, akkor magadnak is vettél egy kis szabadságot.
  • Helyszín: Budapest, BOK csarnok (volt Syma csarnok)

Mit érdemes magaddal vinni?

A legtöbb ilyen rendezvényhez hasonlóan lesz büfé a helyszínen, ételre-italra nem lesz gondotok, a Gyémánt jegyhez pedig snackbüfé, torta, szörpök és ásványív is van korlátlanul.

A zsebpénz, vagy a magaddal vitt pénztárca elengedhetetlen, de érdemes előre megbeszélni a gyerkőccel a határokat, mert a rendezvényen rengeteg emléktárgyat, kézzel fogható játékot, kiegészítőt, és egyéb rajongói kütyüt lehet majd venni, szóval a csábítás garantált.

Én bevallom őszintén, hogy nem ismerem annyira a játékot, csak a srácaimat láttam vele játszani, de mire megírtam ezt a cikket, egészen kedvet kaptam hozzá – szerintem ez a rendezvény jó móka, és szórakoztató, ugyanakkor hasznos időtöltés lesz!