Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Segítség, unatkozik a gyerek! Szűnidőőőőőő 3. rész: játékok esős napokra

2017. június 29. - Okosodj Velünk

A nyár valóban csak akkor jó móka, ha kint szikrázó napsütés van? Szerintünk nem, és bebizonyítjuk, hogy igenis lehet jól szórakozni akkor is, amikor kint éppen esik az eső. Nincs másra szükségetek, csak néhány szuper játékötletre és, vagy társasjátékra, és a nyár minden napja nevetéssel telhet. Ezeket a játékokat elég egyszer megmutatni a gyerek(ek)nek, és utána valószínűleg már nélküled is el tudják foglalni magukat – hogy neked is legyen egy kis nyári szüneted :)

Az előző cikkekben olvashattál arról, hogy milyen programokkal tudod lefoglalni a gyerekeket, ha kitör a vakáció. Habár nyáron a legtöbbször az idő szép, napsütéses, de időnként eláztatja az udvart vagy a játszóteret egy-egy heves eső, ami minden szülő rémálma. A gyerekek örökmozgóak, és a legtöbbször imádják, ha kint játszhatnak a szabadban. Neked azonban nem kell aggódnod akkor sem, ha az időjárás miatt esetleg a négy fal közé kell szorítanod a bennük tomboló energiákat. Kint éppen vihar van? Kapd fel a telefont és hívd át a kis barátokat egy kis közös játékra! Ebben a gyűjteményben több játékötletet is olvashatsz, amik hasonlóan nagy élményt adnak majd a gyerekeknek, mintha egész nap a szabadban lettek volna

Szerezd meg a gombot!

Elsőként jöjjön egy jó kis gyorsasági játék, amihez csupán műanyag poharakra, néhány gombra és cérnára, valamint dobókockára lesz szükségetek.
Minden játékos vegyen magához egy-egy gombot, poharat és dobókockát. A gombon fűzzétek át a cérnákat, majd középre, mindenkitől egyenlő távolságra helyezzétek el őket az asztalon úgy, hogy mindenki megfogja annak a cérna végét, ami a gombjához van kötve. Ha ez megvan, akkor minden játékos dob egyet a kockájával. Aki egyest, vagy hatost dob, annak minél gyorsabban és minél több gombot le kell fednie a poharával az asztalon. Természetesen, akik ettől eltérő számokat dobtak, azoknak gyorsan el kell rántaniuk a gombjukat, nehogy valaki begyűjtse. Nem elég gyorsnak lenni, figyelni is kell, hogy a másik játékos mit dobott, ha ugyanis ok nélkül húzod el a gombodat az asztalról, akkor pontlevonás jár. Minden begyűjtött gomb egy pontot ér, és az nyer, aki a legmagasabb pontszámot eléri.

Takard le!

Szükséged lesz néhány papírlapra, egy ceruzára és két dobókockára. A résztvevők a lapjukra rajzolnak 1 oszlopot, ami 9 sorból áll. Minden négyzetbe be kell írni egy-egy számot 1-től 9-ig. Ezután az első játékos dob a két kockával, majd a dobott összeg értéknek megfelelően kell a papír lapján két számot letakarnia – a letakart számok összegének meg kell egyeznie a dobott értékkel. Ezután újabb dobás következik, és a még le nem takart számokból ki kell választani ismét azt a kettőt, amelyeknek az összege megadja a dobott értéket. Ha már le van takarva a 7-8-9-es szám, akkor már csak egy kockával kell dobni. A játékos köre addig tart, amíg a dobott szám a fenn maradt számokból kirakható. A le nem takart számok összege lesz az illető büntetőpontja. Ezt követően a másik játékos következik. Természetesen az a nyertes, akinek a körök végére kevesebb büntetőpontja van. Kisiskolásoknak tökéletes lehetőség a nyárra a számok és az egyszerű számok összeadásának gyakorlására.

Lélekpillangó társasjáték
Használjátok ki a rossz időt, és töltsetek egy kis időt együtt tartalmasan. Ebben segít nektek a Lélekpillangó társasjáték, ami segítségével úgy szerezhettek pontot, ha egymás lelkébe próbáltok belelátni. Szerinted mi a társad vágya a jövőben, mi teszi boldoggá? Próbáld meg kitalálni, hogy melyik kártyát választja, és ismerd meg egy új oldalát. A Lélekpillangó társasjáték lehetővé teszi, hogy a kinti viharos időjárás ellenére bent egy meghitt, meleg közeg jöjjön létre, ami összehozza a családot és a barátokat. Ezt a játékot webshopunkból is megrendelhetitek akár már ma!

lelekpillango.jpg

Az eső tehát nem egyenlő az unatkozó és rosszalkodó gyerekekkel, ha felkészülsz és biztosítod a tartalmas és fejlesztő szórakozásukat. Bízunk benne, hogy ez a kis válogatás segítségedre volt ebben. Játékra fel!

Mentés