Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Gyereknapi programok a Ligeten túl… hova érdemes idén menni gyereknapra?

2017. május 27. - Okosodj Velünk

Május utolsó vasárnapja a gyerekek egyik legszebb napja, hiszen ilyenkor ők vannak a középpontban! A nemzetközi gyereknap alkalmából számtalan program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, mi pedig most ezekből szemezgettünk, hogy a Te családod is megtalálja a lehető legizgalmasabb szórakozást. Most egy kicsit kilépünk a sablonosból, és a majálisozás helyett érdekesebb gyereknapi programokat ajánlunk:

Honnan is ered a gyereknap?

A nemzetközi gyermeknap hagyománya egészen az 1920-as évek elejére nyúlik vissza, ekkor ünnepelték először a gyermekeket Törökországban. Érdekes, hogy ez a kedves ünnep csak 1954-ben hódította meg a világot az ENSZ közbenjárásával, hogy még több országban emlékezzenek meg a testvériségről, a gyermekek jóságáról és védelméről. A legtöbb nemzet június elsején tartja, nálunk azonban minden év májusának az utolsó vasárnapja a gyerekek ünnepe.

Gyereknapi programok Magyarországon

A „nagy” gyereknapot mindenki ismeri, a Városliget ilyenkor egy vidám, színes kavalkáddá válik, és persze vannak más, klasszikus helyszínek is. Mi viszont most olyan programokat kerestünk, ami túlmutat a vattacukor-ringlispil-bazár háromságon, és nem csak a gyerekeknek, de akár már a sokat látott felnőtteknek is tartogatnak új izgalmakat:)

gyerekek.jpg

  1. Válj életmentő hőssé egy napra!

Tűzoltó legyek, vagy katona? Inkább az előbbi: ez az egyik legkedveltebb foglalkozás a gyerekek körében. Ki ne szeretne igazi hőssé válni, és életetek menteni!? A jó hírünk az, hogy idén május 28.-án erre mindenkinek lehetősége lesz! Több budapesti és vidéki tűzoltóság is nyitva áll majd a legkisebb érdeklődők előtt is. A gyerekek nem csak körbejárhatják az állomást, hanem megismerkedhetnek a felszerelésekkel, eszközökkel, és érdekességeket is megtudhatnak. A kis hősök még próbariasztásokon is részt vehetnek, ahol bepillantást nyerhetnek abba, hogy mi is történik, amikor valós vészhelyzet áll fenn. A szervezők nem csak a legkisebbekre gondoltak: a középiskolásokat is tájékoztatják a lehetséges közösségi szolgálatokról. Ez a program ráadásul ingyenes, így mindenki számára elérhető!

  1. Pattanjatok lóhátra!

Állatbarátok figyelem! A Te családodnak is a Kincsem Parkban a helye, ha kedvelitek a kellemes dallamokat, és a csodaszép lovakat. A számtalan látványos bemutató mellett gyönyörű dalokat hallhattok, ha pedig kedvet kaptatok, hogy nyeregbe pattanjatok, akkor ezt is megtehetitek! Az sem fog unatkozni, aki még nem érzi magában a bátorságot, hogy közelebb kerüljön a lovakhoz, mert számtalan tematikus játékkal és foglalkozással készülnek minden korosztály számára. Délután 2 órától igazi lóversenyt is nézhetnek az érdeklődők. Rendkívül tartalmas napra számíthatnak, akik ide ellátogathatnak, azonban jobb, ha a pénztárca nem marad otthon, mivel ide 3000 Ft a belépő gyermekenként, és 500 Ft szülőnként.

  1. Irány a természet!

A Békés megyei Szarvason, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark is vidám programokkal várja a kicsiket. Az állandó kiállításon kívül számtalan kis állat gondoskodik arról, hogy minden gyerek mosolyogjon. Amellett, hogy közelebbről is megismerkedhettek velük, játékosan tanulhattok is róluk. Még egészen egzotikus állatok is bemutatják majd különleges képességeiket egy látványos showműsorban. A nap díszvendége pedig nem más lesz, mint a messzi Csehországból érkezett jávorszarvas, aki bizony örömmel fog „mesélni” magáról. Ha kicsit elfáradtatok sem gond, amíg pihentek, nézzétek meg a mesevetítéseket és a bábműsort. A belépőjegyek ára 650 és 900 Forint között már elérhetőek.

  1. Balaton – ahol az egész család felüdülhet

Olyan programot keresel, ahol a család minden tagja megtalálhatja a szórakozását? Akkor irány a Balaton! A magyar tenger számtalan kikötőjében különleges hajók várják a családokat, amelyeken különböző foglalkozások, interaktív sarkok, vagy akár kalózműsor lesz. Keszthelyről nosztalgiahajó is indul, ami páratlan élményt biztosít. Maradandó élmény várja a gyerekeket, ugyanakkor feltöltődést biztosít a kimerült szülőknek, akik a közös játék mellett élvezhetik a gyönyörű kilátást, miközben friss levegőn tölthetik az idejüket. A család kutyája is veletek tarthat, ha vesztek számára egy kutyajegyet. A felnőtt és gyerek belépőjegyek ára 900 forinttól 1800 forintig terjed. Ha pedig partot értetek, mindenképp nézzetek körül, mert egészen biztosan további érdekes programokra bukkanhattok! Horgonyt fel!

  1. Őrizzétek meg a gyereknap elsődleges üzenetét!

Ha úgy érzitek már elfáradtatok a sok nevetéstől, akkor látogassatok el az ország 13 városában megrendezésre kerülő Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat valamelyik eseményére. Itt a sok koncert mellett ténylegesen megemlékezhettek a gyereknap eredeti üzenetéről: a gyerekek védelméről, szeretetéről. Sötétedés után több ezer világító lámpás (igazából lufi) emelkedik majd magasba, hogy ezzel is megvilágítsák a hazavezető utat a csellengő gyermekeknek. A szórakozás mellett a rendőrségi bemutatók segítségével taníthatod is csemetéd, miközben közösen megemlékeztek az eltűnt gyerekekről.

Reméljük sikerült egy jó ízelítőt összeállítanunk abból a rengeteg vidám programból, ami a családokat várja 2017. május 28-án. Mi jó szórakozást és gyönyörű napsütéses időt kívánunk ehhez nektek, akármelyiket is választjátok!