Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Mivel játsszunk húsvétkor?

2017. április 07. - Okosodj Velünk

Hosszú ünnep közeleg: 4 napon át együtt lesz a család, vendégségbe járunk, eszünk-iszunk és adunk a mennyei sonkamérgezésnek is:) Ám ami a felnőtteknek kellemes rokonlátogatás, az a gyerekeknek egy idő után unalmassá válhat, főleg, ha a rokonoknál nincs gyerek, se játék, és a felnőttek beszélgetése sem köti le sokáig. Összegyűjtöttünk néhány játékot, amivel érdemes felkészülni a húsvétra, akár magában játszik a gyerkőc, akár az egész család együtt társasozik:)

Emlékszel még gyerekkorod családlátogatásaira? Bizonyára volt számtalan kellemes pillanat, például játék a rég nem látott unokatestvérekkel, vagy a „ki fut a kocsi mellett” álmodozás az odavezető úton. És bizonyára voltak olyan pillanatok is, amik kevésbé emlékezetesek: amikor hiányzott a gyerektársaság, és a nagynéninek sem volt semmije, amivel leköthetted volna magad, ezért ott ültél a felnőttekkel, és nyűgösködtél, hogy mikor indultok már haza. 
A beszélgetés, ami feltölti a felnőtteket, halálra untathatja a gyerekeket, ezért a közelgő négynapos ünnepre érdemes betárazni néhány új játékból, hogy felhőtlen legyen az ünnep!
Sőt, ezek a játékok akkor is klasszak lesznek, ha esik az eső, ha nem mentek sehova, vagy éppenséggel ha mind együtt vagytok, és közösen szeretnétek csinálni valamit. Nézzük az okosodjvelünk kedvenc tavaszi játékait:)
4 tavaszi játék a húsvéti ünnepekre (vagy bármilyen más alkalomra)

1. Puzzle activity pack
Melyik gyerek ne szeretné a kémjátékot és a detektívesdit? A szabadulószobák is éppen azért olyan népszerűek, mert ez az igény felnőttkorunkra sem megy ki belőlünk: a kódok feltörése, a rejtvények megfejtése megdolgoztatja az ember agyát, és sikerélményt ad. Ebben a csomagban 4 foglalkoztató rejtvényfüzet van, ami jó időre leköti a gyerkőcöt. Útközben és érkezés után egyaránt lehet játszani, és nem csak jó móka, hanem fejleszti a matematikai készségeket, a memóriát és a megfigyelőképességet.

img_3678_1.JPG

2. Farkasok és bárányok
Akár húsvéti játék is lehet, hiszen a báránykák fontos szimbólumai az ünnepnek:) Ebben a játékban éppen a kedves kis barikat kell megvédeni: a nyáj gyűjtögetése közben karámot, legelőt, itatókat kell kialakítani, hogy az állatkák igazán jól érezzék magukat. De fontos, hogy a kerítés mindenhol körbeérjen, hiszen jönnek a farkasok, akik zsenge bárányhusira vágynak! Ebbe a családi társasjátékba bevonhatjátok a nagyit, nagynéniket, unokatestvéreket is, garantált a nevetés:) A játékidő 30 perc, ami pont elég idő a nyuszinak arra, hogy eldugja a kertben a csokitojásokat, amíg a gyerekeket leköti a társas…;)

3. A kis borz meséje
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis borz. Igazi mesegyűjtő volt, aki fabulák után kutatva járta a világot. Ki emlékszik vajon arra, hogy hol bújtak el a barátai, és milyen történeteket meséltek neki? Kutasd fel őket, és gyűjtsd össze tőlük a mesekártyákat!
A játék fejleszti a memóriát, kreativitást, a verbális kommunikációt, és összehozza a családot.

4. Az elvarázsolt labirintus
Ez a játék nem új, de talán soha nem megy ki a divatból: nem véletlen, hogy 2009-ben elnyerte az Év Gyerekjátéka díjat. A mesékben és Harry Potter világában elmerült gyerekeknek, és hasonlóan rajongó családjuknak ajánljuk: a játékban kis varázslótanonccá válhatunk magunk is, akinek az a célja, hogy összegyűjtse a varázstárgyakat az elvarázsolt labirintusban. A falak azonban láthatatlanok, ezért könnyű beléjük ütközni, fontos hát a jó memória, ha nyerni akarunk! A játék nem csak a memóriát fejleszti, hanem a koncentrációt, figyelmet, finommotoros mozgást és a szabálytudatot is. Garantált szórakozás az egész családnak!

Az idei húsvét szóljon a mókáról és kacagásról: akár esik, akár süt a nap, akár rokonlátogatóba mentek, akár otthon maradtok, a finom sonkatál mellé ezek lesznek a legjobb játékok:)

Nézzetek körül a webshopban, biztosan találtok olyan játékot, aminek mindenki örülni fog: www.okosodjvelunk.hu