Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

5 egyszerű karácsonyi dekoráció, amiben a gyerkőc is segíthet

2016. december 08. - Okosodj Velünk

Öröm a legkisebbekkel készülni az ünnepekre! A közös kézműveskedéssel együtt élhetitek át a várakozás örömét. Ha te sem tudod, hogy mit érdemes közösen készíteni, ami karácsonyi hangulattal tölti meg a szobát, akkor mi most adunk neked néhány egyszerű, ugyanakkor igazán különleges karácsonyi dekorációs tippet.

A karácsony az egyik legszebb családi ünnep, amit ismerünk. Miért ne lehetne már az azt megelőző időszak is meghitt, és együtt töltött időben gazdag? A múltkor már írtunk arról, hogy milyen jó a gyerek(ek)kel együtt készülni az ünnepekre, most pedig megosztunk néhány dekorációs ötletet, amit szó szerint gyerekjáték elkészíteni. Nem csak egy szebb szobát nyerhettek vele, hanem javulni fog a kicsi megannyi képessége is, mint például a finommotorika, a logika, vagy akár térlátás.

5 egyszerű karácsonyi dekoráció, amiben a gyerkőc is segíthet

  1. Havas gyertyák

Bár advent már hetek óta tart, és a koszorúkészítésbe talán már kicsit késő belevágni, ezt az ötletet bárhova máshova is felhasználhatjátok a lakásban. Nem csak piszok egyszerű, de nagyon olcsó is! Szükség lesz néhány szép üvegpohárra (ha koszorú lesz, akkor 4-re, ha csak simán dekoráció, akkor rátok van bízva a mennyiség), és egy kiló konyhasóra.
A sót osszátok el a négy pohárban úgy, hogy azok legalább félig legyenek. A tetejére helyezzetek egy-egy mécsest, vagy fúrjatok bele egy nagyobb gyertyát. Igazán könnyű és gyors az elkészítése, ráadásul nagyon szép látványt nyújt. Az ügyesebbek és kreatívabbak akár fenyőágakkal, vagy gömbökkel is körbedíszíthetik a mécseseket, tehettek alá egy szép tálat is. Választhattok durvább, nagyobb szemű, nem étkezésre szánt sót is, amik pedig megfagyott esőcseppekre hasonlíthatnak.

  1. Hóspray minden mennyiségben

Minden gyerek imádja a hósprayt. Felnőtt fejjel is igazán kedvelt termék, mert rengeteg dekorációs ötletet rejt magában. Az egyik legismertebb felhasználási módja az ablakok díszítése. Egy vastagabb papírra, például kartonra, rajzoljatok fenyőfát, kis házikókat, csillagokat és egyéb mintákat. Ha ezzel megvagytok, vágjátok ki őket, kivételesen most nem a kivágott formát, hanem a megmaradt kartonlapot kell használnotok. Helyezzétek az üveg elé, majd fújjátok le a mintákat: gyönyörű szép téli tájat alkothattok így. A hó-sprayt nemcsak üvegre használhatjátok: havassá varázsolhattok vele néhány fenyőágat, amit aztán az ajtókeret tetejére helyezhettek, fújhattok a tükrökre, üveges szekrényajtókra is. Csak a kreativitásotok szab határt!

  1. Saját készítésű gömbök

Habár a boltokban kapható üveggömbök gyönyörűek, de nem lehetnek annyira személyesek, mint a saját készítésűek. Ezt a tippet azoknak ajánljuk, akik türelmesek:) Csupán néhány hungarocell golyóra van szükségetek, egy csomag gombostűre és sok-sok flitterre. Minden gombostűre egy-egy flittert kell fűzni, amit aztán a gömbökbe kell szúrni. Egészen addig, amíg a fehér hungarocellt el nem fedik teljesen a csillogó flitterek. Időigényes munka, de az eredmény igazán gyönyörű lesz! A flittert bármi másra lecserélhetitek. A kisebbek ragaszthatnak, vagy festhetnek is a hungarocell gömbökre. Az elkészült gömbök kerülhetnek a fára, vagy akár dekorációként lelógathatjátok a karnisról az ablak elé.

balldiy.jpg

Kép forrása: pinterest.com

  1. Tobozok, mint kis karácsonyfák

Az ősz egyik legkülönlegesebb termése a toboz, amiből rengeteg mindent készíthettek: akár még karácsonyfát is! Nincs más dolgotok, mint kiválasztani a legszebbeket, majd azokat fehér, vagy zöld festékbe mártani. Miután megszáradt, gyöngyökkel tovább díszíthetitek őket. Egy faalapra ragasztóval oda rögzíthetitek, hogy ne dőlhessenek el, ezután jöhet a hóspray, és már kész is van a téli erdő.

  1. Közös mézeskalács

Melyik gyerek ne szeretne gyurmázni?! A mézeskalács tésztája erre kitűnő lehetőség. Készítsetek együtt mézeskalácsokat, amiket aztán cukormázzal szépre dekorálhattok. Ha nem eszitek meg az elkészült sütiket – amihez nagy önuralom kell – akkor feldíszíthetitek vele a gyerekszoba polcait, vagy akár a fenyőfára is kerülhet néhány darab! Nem csak szép látvány, de az illata is belengi a szobát, karácsonyi hangulatot teremtve.

Nem kellenek hozzá drága, vagy bonyolult eszközök, csupán némi kreativitás és alkotókedvre lesz szükségetek. Nektek melyik tetszett a legjobban? Ha tehetitek, csináljátok együtt, vonjátok be aput is, mert ettől lesz igazán személyes a karácsonyi dekoráció. Egy szépen díszített gyerekszoba a leghűvösebb napokon is melegséget és meghittséget hoz az otthonotokba.

Kellemes készülődést kívánunk Nektek!

karacsony_tablo.jpg

Képek forrása: pinterest.com

Mentés