Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Segíts a gyereknek játszva tanulni – az angolt!

2016. november 24. - Okosodj Velünk

Felnőttként már tudjuk, hogy az idegen nyelv ismeretére mekkora szükség van például egy iskolai felvételikor, vagy egy állás megpályázásakor. Éppen ezért, az angol nyelvet sok helyen már óvodás korban tanítani kezdik, hogy az iskolai tanulmányokat biztos alapokkal kezdhessék a gyerekek. Ha szeretnéd otthon is játékosan fejleszteni gyermeked nyelvtudását, akkor olvass tovább, mert összegyűjtöttük a legjobb angol nyelvet fejlesztő társasjátékainkat. Ezekkel nem nyűg a tanulás!

Miért érdemes játszva tanulni?

Minden gyermek más életkorban találkozik először az idegen nyelvvel. Egyesek már egészen kis korban belevágnak, sokan az iskolában, 1-2. osztályban kezdik el először, máshol pedig 4. osztályos korban indul a kötelező nyelvoktatás. Ha szeretnéd, hogy az idegen nyelvet mielőbb és folyamatosan gyakorolhassa, akkor az iskolai angol nyelvoktatás mellett (ami sokszor hagy némi kívánnivalót maga után), érdemes játékos formában együtt tanulni a gyermekkel. Gyakran a tanárok is küszködnek a nagy mennyiségű anyaggal, amit rövid időn belül kell átadniuk, ehhez pedig kevesen találják meg a megfelelő tanítási módszert. Pedig a játékosságnak az elsődlegesnek kéne lennie a tanítási módszerek körében! Bármi is legyen a ti célotok, nem árt, ha otthon beiktattok egy kis játékos gyakorlást. Webshopunkban megannyi angol nyelvet fejlesztő társasjáték közül választhattok, ami bővíti a szókincset, és rettentő szórakoztató családi program!

london.jpg

Ezekből készítettünk nektek egy kis válogatást, ami akár egy ötletadó is lehet, ha még nem tudod, hogy mit is hozzon a Jézuska Karácsonykor:

Angol nyelvtudást fejlesztő játékok

  1. Last Letter

Ha még a nyelvtanulás elején tartotok, akkor a Last Letter társasjáték igazán jó választás. A játékosok között humoros és szépen illusztrált kártyákat kell kiosztani, majd az osztó megnevez valamit angol nyelven a kezdő kártyáról. A többieknek az osztó által megnevezett szó utolsó betűjével kell keresniük valamit a saját kártyáikon, majd azt hangosan megnevezve az előző kártyára kell dobniuk. Az nyer, aki először szabadul meg a kezében lévő paklitól. Igazán pörgős, és kreativitást, asszociációt fejlesztő játék ez, ami mindig az újdonság erejével hat.

  1. Sztorikocka

Jöhet egy kis nehezítés? Akkor vegyétek elő a sztorikockákat! Ez a játék kilenc különleges dobókockából áll, amelyek oldalain más és más szimbólumok láthatóak. Dobj egyet, vedd elő a képzelőerőd és találj ki a szimbólumokkal egy egészen vad történetet. Angol nyelven már nem is olyan könnyű, igaz? Lehet kacifántos, vagy faramuci, a nevetés mindenképp garantált, miközben folyamatosan fejlődhettek. Ennek a játéknak csak nyertese lesz!

  1. Okosodjatok Smart Card-dal!

Ebben a játékban senki nem lesz passzív játékos. Számtalan kártya tartogat izgalmas fejtörőket és feladványokat, amik megoldásai percről, percre változtatják a játék menetét. Mindeközben feltűnés nélkül sajátíthattok el új kifejezéseket, nyelvtani szabályokat, és szófordulatokat.

  1. Rajzolni szerető gyerekeknek: Firka kártya!

Ezt a játékot nem csak akkor fogjátok szeretni, ha a gyerek örömmel rajzol, hanem akkor is, ha sokat vagytok úton. Kicsi és praktikus, így bárhova magatokkal vihetitek, ha egy kis hasznos szórakozásra vágynátok. A kártyák rövid feladványokat tartalmaznak, amelyeket ki kell egészíteni. A kis kártyák bármikor letörölhetőek, és újra rajzolhatóak, így módosíthatóak a korábban adott válaszok.

  1. Brainbox Hungary

Nem csak a nyelvérzékét, de a magyarországi ismereteit is szeretnéd bővíteni? A Brainbox Hungary-vel sokoldalúan fejlesztheted gyermeked. A játékosnak egy-egy kártyát kell tanulmányozni 10 másodpercig, majd miután lefordította, kiderül, hogy pontosan mire is kell választ adni! Persze nem magyarul, hanem angolul, mert úgy az igazi a kihívás;) Ebben a nagyszerű játékban egymástól is rengeteget tanulhattok, miközben remekül szórakoztok.

  1. Ticket To Ride

Nem volt elég az utazásból? Látogassatok el az ország határain túlra! A Ticket to Ride nem csak térben, de időben is más dimenziókba repít. Ebben az izgalmas játékban nektek kell létrehozni az utakat, kapcsolatokat a városok és országok között. Persze mindezt angol nyelven kell megvalósítani feladványok segítségével.

Webshopunk játékait igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy minden korosztály, minden nyelvi szinten találjon olyat, ami izgalmas kihívást jelent, és tovább fejleszti a képességeit. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket is válaszd, akkor pedig kérdezz bátran, és szívesen segítünk, hogy a lehető legjobb, legszórakoztatóbb játék kerüljön a kosaradba!

Mentés