Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Itt vannak az ősz legújabb, legjobb játékai!

2016. október 22. - Okosodj Velünk

Számtalan új játékunk érkezett, amelyek mindegyike más és más képességeket fejleszt. Garantáltan nem csak a család legkisebb tagjai fognak szórakozni, hanem akár felnőtt fejjel is mulatságosak. Válogass kedvedre a legújabb játékaink közül és társasra fel!

A játék és gyerek

Egy fejlődő gyermek a legtöbbet a játék során tanul. A játék tehát nem csupán unaloműző tevékenység, hanem komoly lehetőségeket rejt a világ felfedezésére, annak működésének megértésére. Játék közben a gyermek képzelete beindul, tapasztalatokat szerez, továbbá gyakorolja a valódi életben ránehezedő feladatokat, kötelességeket. Ha tehát segíted gyermeked játékát, akkor az életre is felkészíted. Ugyan az időjárás egyre borúsabbá válik, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne derűs a hangulat a négy fal között!

Persze az, hogy a játékkal megtanítod a világ rendszerének működésére, az bizony felelősséggel is jár. Nem mindegy például, hogy igényes és tanulságos játékokat választasz-e. De mitől válik hasznossá egy társasjáték?

  1. A jó társasjátéknak van célja

Talán ez a kijelentés elsőre furcsának tűnik, pedig nagyon sok olyan játék létezik, amelyeknek semmilyen értelmes célja nincsen. A cél alatt nem feltétlen azt értük, hogy legalább egy valaki kerüljön ki nyertesként, hanem azt, hogy valamilyen építkezésre, stratégiára, fejlődésre legyen szükség ahhoz, hogy a játékos elérje a kitűzött célját.

  1. A jó társasjáték kreativitásra is épül

Az igazi gyerekjátéknak nincsen egy előre meghatározott menete. A gyerekek képzelőereje és kreativitása alapján alakul.

  1. A jó társasjáték újra és újra izgalmas

Az ideális társas játék összerakható, majd újra felépíthető, más és más taktika szerint. Ezzel gondoskodhatsz arról, hogy mindig újnak hasson.

A legújabb társasjátékokat a ti igényeitek szerint választottuk ki.

  • Nagyon keresettek nálunk a kisebbnek szóló fejlesztő játékok, és ezt az igényt figyelembe véve választottuk kínálatunkba a GRANNA Kiadó legújabb kicsiknek szóló játéka, a Nevelj erdőt!”my_forest_cover01.jpg
    Hogy miért ez az egyik kedvencünk? Mert játékos formában ülteti a gyermekekbe a természetet szeretetét és annak védelmét. A játék során a gyerekeknek öt fa ültetését kell megoldaniuk, amelyekre még madárfészket is kell ültetniük. A nyertes az lesz, aki ezt minél hamarabb teszi meg. Igazi családi mókát ígér a hűvös, esős napokra, hogy ekkor se kelljen hanyagolnotok a természetet!

Vágytok egy olyan játékra, amely a gyorsaságra és az összpontosításra épül? Talán már ismeritek a Dobble játékot, amelynek lényege, hogy minél hamarabb megtaláld az egy-egy azonos ábrát a kis kártyákon. Ha ez tetszett, akkor nektek való lesz a Star Wars-os változata is, ami minden kisfiú kedvence! Az a nagyszerű ebben a társas játékban, hogy rengetegféleképpen játszhatjátok, így sosem lesz unalmas.

dobble_star_wars-cover01.jpg

  • Szeretnéd a pénz értékére megtanítani gyermeked, ugyanakkor vágysz egy jó stratégiai játékra? Akkor az Eladlak című legújabb társasjátékunk nektek való! A játék lényege, hogy egy kis blöffel és leleményességgel a lehető legolcsóbban szerezd meg a legértékesebb ingatlanokat, majd ezeket újra értékesítsd, a lehető legmagasabb áron. Ebből a játékból garantáltan megtanulhatja a gyermeked, hogyan gondolkodjon előre, és hogyan tervezzen. Nem mellesleg roppant szórakoztató, ha valakinek egy egész lakóparknyi háza van ;)eladlak_cover01.jpg
  • Egy másik jó hangulatú játékunk a Karibou Camp kifinomult és ravasz! Csapatokat kell alkotnotok, majd addig kell cserélgetnetek az asztalon lévő többi állatos kártyákat, amíg meg nem szerzitek mind a négy egyforma állatot. Azonban nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy észrevedd a jeleket, és minél előbb győzhessen a csapatod. Ezzel a játékkal fejlesztheted a nonverbális kommunikációt és megosztott figyelmet. Mivel viszonylag sok résztvevőt igényel a játék, ezért ideális szülinapi zsúrokra, vagy akár táborok alatt is, hogy összehozza a csapatot. Ezzel a játékkal hamar megismerkedhetnek egymással a gyerekek, vagy akár otthon jókat nevethet a család.karibou_camp_cover01.jpg

Melyik lett első olvasásra a ti személyes kedvencetek? Próbáljátok ki mindegyiket és döntsétek el magatok! Mert a közösen eltöltött időt kár lenne mindig csak tévénézésre pazarolni:) A játék közelebb hozza egymáshoz a családot, miközben észrevétlenül fejleszt… nem csak gyerekeket.

Mentés

Mentés

Mentés