Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Gyereknap! Mi más... :-)

2016. május 19. - Okosodj Velünk

„Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe!” – ezt te is megtanultad még az iskolában, vagy akár az óvodában, ugye? De legalább ilyen fontos, hogy május utolsó vasárnapja pedig a gyerekeké: ilyenkor körülöttük forog minden:)

Azt még nem tudhatjuk biztosan, hogy az időjárás mennyire lesz kegyes hozzánk, és vajon szórakozhatunk-e önfeledten valamelyik gyereknapi majálison, de az biztos, hogy a gyerkőcöket valahogyan mindenféleképpen meg kell ünnepelni!

Tudtad?
Az első Gyereknapot Törökországban tartották 1920. június 1-jén, majd 1925-ben Svájcban is megünnepelték. Az ünnep valamiért elsősorban a kommunista országokban lett népszerű, de idővel elterjedt az egész világban. Azonban nem mindenhol ugyanakkor van: június 1. a leggyakoribb gyereknap, de El Salvadorban például október 1., Kubában július 3. vasárnapja a gyereknap, Olaszországban pedig egyáltalán nem ünneplik.

Ezen kívül létezik az UNICEF által megálmodott Egyetemes Világnap is, ami pedig november 20-án aktuális.

Magyarországon 1931-ben kezdtük el ünnepelni a gyerekeket, eleinte még egy egész héten át, mára csak egyetlen nap maradt: május utolsó vasárnapja.

Magyarországi programok

Magyarországon jellemzően fantasztikus gyereknapi majálissal szoktuk megünnepelni az ifjoncokat: a klasszikus, „nagy” gyereknap természetesen a budapesti, városligeti program, de ezen felül gyakorlatilag minden városban, sőt, a főváros több kerületében is van valami móka a kicsiknek.

Ha szép lesz az idő (a cikk írásának pillanatában napsütéssel kecsegtetnek az időjósok erre a napra), akkor ki ne hagyjátok a rendezvényeket! Többségük ingyenes, de otthon ne felejtsd a pénztárcát, hiszen a vattacukor, a lufi és a céllövölde elengedhetetlen elemei egy jól sikerült gyereknapnak.

gyereknap.jpg

Ajándékok gyereknapra

Sok családban szokták ilyenkor valami aprósággal meglepni a gyerekeket.
Mi azt javasoljuk, hogy a vásári bóvli helyett inkább valami olyat keress, ami szórakoztató, hasznos és tartós is! Ráadásul nem csak a gyerkőcnek, hanem akár az egész családnak jó móka lehet.

2016-ban 3 játékot ajánlunk gyereknapra: egy régit, egy újat és egy családit, mint a mesében.

  • A „régi” az egyik legnépszerűbb játék a webáruházunkban: a Dobble igazából nem is 1 játék, hanem egyből 5! Fejleszti a gondolkodási- és az észlelőképességet, ráadásul nagyon gyors, pörgős, szórakoztató játék, ami elsőre egyszerűnek tűnik, de az idő ellenetek dolgozik:) Alapvetően 6 éves kortól ajánljuk, de felső korhatár nincs: a felnőttek is imádják!
  • Egyik legfrissebb újdonságunk az Észvesztő útvesztő, ami a legjobb ajándék esős gyereknapokra: ha nem lehet kimenni a városi programokra, akkor ez garantáltan feledteti a gyerkőcökkel a csalódottságot! Ahogy a neve is sugallja, a játékosoknak útvesztőket kell építeni egymásnak, méghozzá olyanokat, amikből minél nehezebb kitalálni. Fejleszti a logikát, a kreativitást, a térlátást és a térben gondolkodást, és a legjobb benne, hogy minden labirintus és minden játszma egyedi és megismételhetetlen. Szintén 6 éves kortól ajánlott, de ne bízd el magad, mert könnyen lehet, hogy gyermeked útvesztője a felnőtteken is kifog majd.
  • New York, 1901. Ez nem csak a neve, hanem az alaptörténete is annak a családi társasjátéknak, amiben felhőkarcolók építésével változtathatod meg a Nagy Alma arculatát. Bizony: ez az a korszak, amikor az épületek az égre törtek, és Manhattan szigetén egy világváros nőtt ki a földből. Legyetek részesei ti is!
    Ha szeretitek az összetett, komoly kihívást jelentő stratégiai játékokat, akkor a New York 1901 az egyik legjobb választás. A szórakoztató játékmenetet gyönyörű rajzok teszik még élvezetesebbé:)

Akár süt a nap, akár szakad az eső, akár a Városligetben majszoljátok a perecet, akár otthon a kertben szürcsölitek a limonádét: szórakoztató és vidám gyereknapot kívánunk minden kicsi „ügyfelünknek”!

Mentés