Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Fejlesztő játékok totyogóknak – love or hate?

2016. május 03. - Okosodj Velünk

Fogócska, bújócska, kidobós, a sokak számára jól ismert rakéta mászóka a vas és beton elemekből álló játszótéren... ezek mind-mind olyan “retro” játékok, amelyekkel szülőként visszaemlékezve jól elvoltál gyermekkorodban. 20-30 év alatt viszont sokat fejlődött a világ és a gyerekeknek kifejlesztett játékok is. De mi vezette rá a játékfejlesztő cégeket, hogy különleges játékokat találjon ki már a legkisebbeknek is? Miben változtak a gyerkőcök és a világ a Te gyermekkorod óta?

feet-451705_1920.jpgAz elmúlt évtizedekben annyit változott a világ és környezetünk, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Új kütyük, robotok és egyéb ultramodern eszközök, gyerekek, akik akár 2 éves koruktól fogva hibátlanul kezelik az okostelefont... Nem csoda, hogy a manapság születő és felnövő gyerkőcök szórakoztatásához és fejlesztéséhez már más módokra, játékokra is szükség van, nem elég azokat bevetni, amiket mi nőttünk fel.

Természetesen a fogócska és a bújócska is elengedhetetlen része még egy mai csemete gyerekkorának is, kevés dolog jobb annál, mikor a szabad levegőn a parkban a többi lurkóval együtt futkároznak, játszanak.
Ám ezek mellett a „hagyományos” játékok mellett, érdemes 1-2 fejlesztő játékot is beszerezni, hiszen ezek a hasznos játékok olyan módon kötik le és fejlesztik a gyermeked, ahogy ebben a mai, modern világban tényleg igénye van rá.

Manapság a játékoknak nem árt kreatívabbnak is lenniük, hiszen már más köti le a modern gyerekek figyelmét.
És minél előbb kezdődik egy kisember készségeinek fejlesztése, annál jobb, ezért létezik már igazán kicsiknek, 2-3 éveseknek tervezett „okos játék” is. Később, az iskolában is könnyebb lehet a dolguk azoknak, akiknél már totyogós korban elkezdődött a különböző készségek fejlesztése.

Ezért a mai cikkben olyan okos játékokat hoztam, ami már a kisebbeket is leköti, és a képességeiket fejleszti!

Fejlesztő játékok totyogóknak

  • Bunny Boo

Ez a nyuszi bújtatós logikai játék egy 3D-s építkezős készségfejlesztő.
A Bunny Boo 60 feladványt tartalmaz, amelyek segítségével a lurkók elsajátíthatják a tárgyak egymásra, egymásba vagy egymás elé elhelyezését, felismerve a takarás-fedés gondolatát.  A játék fejleszti a logikát, önálló feladatmegoldást, térlátást, szín-forma felismerést, szem-kéz koordinációt, finommotorikát, ábraolvasást, a méretek és arányok megismerését, koncentrációt, megfigyelőképességet, és a térlátást is, és már 2 éves kortól játszhatnak vele a gyerekek.

  • Csodapalota

Ez a játék 4 éves kortól ajánlott és játszható egyedül, de társasként is.
A játék során fejlődik a matematika kompetenciája, a tudásszerző képesség, tanulási képesség, kezdeményező képesség, és az esztétikai kompetencia is. A finommotoros készségeknek és a szem-kéz koordinációnak is igen jót tesz. A játék lényege, hogy a kártyákon látható képeken lévő csodás palotákat kell építőkockákból megépíteni.

A libikóka, a fogócska, a bújócska pont olyan jó játékok most is, mint a te gyermekkorodban; de amikor esik az eső, nem lehet a játszótérre menni, vagy éppen csak más elfoglaltságot szeretnél gyermekednek, akkor a fejlesztő játékok legalább ilyen szórakoztató és hasznos mókák. Már a legkisebbeknek is!

Linkek:
http://okosodjvelunk.hu/bunny_boo_520
http://okosodjvelunk.hu/csodapalota_600?keyword=csoda

 

 

 

Mentés