Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Utazós játékok – a nyugodt utazás titka;)

2016. március 25. - Okosodj Velünk

Ismerős a helyzet, amikor gyerekekkel utazol vonaton, buszon vagy kocsival, és a hosszú út során be sem áll a csöppségek szája, folyamatos figyelmet igényelnek, mert nem tudják sokáig lekötni magukat? Ahogy fáradnak, úgy lesz egyre rosszabb a helyzet: nyűgösködnek, és a kocsiban a testvérek mindig összevesznek valamin! Nem kell, hogy az utazás mindig rémálom legyen: a megoldás a (társas)játék!

Itt a húsvét, sok család elutazik vidékre rokonlátogatás vagy egy kis kikapcsolódás céljából. Az út, amit vonattal, busszal vagy kocsival tesznek meg akár több óra is lehet. Mi felnőttek általában probléma nélkül, nyugodtan el tudjuk tölteni ezt az időt alvással, olvasással, zenehallgatással, de egy izgága gyerkőc esetében más a helyzet.

Elképzelhető, hogy egy ideig le tudja kötni magát nézelődéssel, esetleg alszik egy kicsit, de mikor úgy gondolja, hogy nincs már több látnivaló, vagy kialudta magát, elkezdi a szüleit, vagy a testvérét nyaggatni...
Ilyenkor jöhet jól egy utazásra kitalált játék, amely lefoglalja a gyermeket, így nem lesz gondod arra, hogy kellemesen, és csendben teljen az utazás. Hadd ajánljunk most ezekből a játékokból párat!

travel.jpg

Holiday Firka-kártya

Ezzel a kreatív játékkal egyszerre üthetsz több legyet: lefoglalja a gyerkőcöt, segít az angoltanulásban, fejleszti a rajztudást és a logikát is.

Az 5 éves kortól ajánlott kártyacsomag 50 db letörölhető kártyát, és több mint 100 feladatot tartalmaz. A játék részét képezi egy speciális toll is, ezzel kell kiegészíteni a képeket, amiket utána egy ronggyal egyszerűen le lehet törölni. Így a rajzolásnak és a fantázia kibontakoztatásának sosem lesz vége.

Rajzolás közben a gyerekek könnyen és gyorsan tanulhatnak angol szavakat és kifejezéseket, tehát az egyéni nyelvtanuláshoz és az iskolai feladatok kiegészítéséhez is kiváló választás ez a játék. A kártyák nagyon könnyen kezelhetőek, ezért utazás közben is lehet vele kreatívkodni. A játékot egyszerre többen is használhatják, így nem csak egy gyermek tudja magát elfoglalni velük.

IQ Blox

Ez a nagyszerű játék is több képességet fejleszt egyszerre. A képfelismerés és térlátás, a problémamegoldó képesség, a logikai gondolkodás, a stratégiai előtervezés és a koncentráció mind-mind fejlődik az IQ Blox használata közben.

A játék 6 éves kortól ajánlott, és célja, hogy a 3 falon belül az összes színes elem a táblára kerüljön. A megfelelő szerkezeti összeállítás létrehozása nem olyan egyszerű feladat, mint elsőre gondolnád, úgyhogy egy hosszabb út során is el tudja magát foglalni vele a gyermeked.

Brainbox találmányok

Ennek a nagyszerű, megfigyelést fejlesztő társasjátéknak, ami 8 éves kortól ajánlott, egy igen egyszerű koncepció az alapja. A játékosnak az a feladata, hogy 10 másodpercig figyel egy kártyát, aztán dob a játékhoz tartozó dobókockával és megválaszolja a kidobott kérdést. A játék közben nem csak jól szórakozhattok, hanem tanul is a csemete, hiszen a kérdések a világ leghíresebb találmányaihoz kapcsolódnak.

Mindhárom játék praktikus, utazás-kompatibilis kompakt csomagban érkezik, könnyen elfér kisebb táskában is, és játék közben sem szóródik szét: buszozáshoz, vonatozáshoz, autózáshoz egyaránt kiválóan alkalmasak.

Kellemes húsvéti ünnepeket és nyugodt, játékos utazást kívánunk! :-)

 

 

Mentés