Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Miért fejlesztjük a gyereket?

2017. október 20. - Okosodj Velünk

Érdekes beszélgetésbe bonyolódtam a napokban egy ismerősömmel, aki gyerekek fejlesztésével is foglalkozik. A motiváció volt a beszédtéma; hogy miért is fejlesztik a szülők a gyerekeket. Vajon mi a szülők célja? Elsőre a kérdés igencsak sután hangzik, ugye? Miért is ne fejlesztenék gyermekeik képességeit?! És vajon a gyerekek mennyire kedvelik a szülők ilyen irányú terelgetését? Kiderül a mai cikkből.

Tovább

Mivel játszik ez a gyerek? A legnépszerűbb számítógépes játékokról röviden, hogy megértsd, mivel foglalja el magát…


A játék a gyerekek életében különösen nagy jelentőséggel bír: a jó játék sok területen fejlesztheti a gyereket, de néhány játék rossz hatással is lehet rá. Ha a te csemetéd is folyton a számítógépet/tabletet bújja, ha tudni akarod, miről szól a Minecraft vagy a Candy Crush, érteni akarod, miről beszél állandóan, olvass tovább!

Tovább

Ti mennyire ismeritek Budapestet? Városnéző programok gyerekekkel. Ha éppen nem tudtok elutazni a hétvégén, akkor sem fogtok unatkozni ;-)

Melyik hotelben szállt meg Casanova? Hány városrészt neveztek el Sissi tiszteletére? Hány oroszlán él Budapesten? Örök igazság, hogy minden várost a benne lakók ismernek legkevésbé, ezért ma olyan városnéző programokról lesz szó, ami a gyerekeknek is szórakoztató és tanulságos lesz.

Tovább

Segítség, unatkozik a gyerek! Szűnidőőőőőő 3. rész: játékok esős napokra

A nyár valóban csak akkor jó móka, ha kint szikrázó napsütés van? Szerintünk nem, és bebizonyítjuk, hogy igenis lehet jól szórakozni akkor is, amikor kint éppen esik az eső. Nincs másra szükségetek, csak néhány szuper játékötletre és, vagy társasjátékra, és a nyár minden napja nevetéssel telhet. Ezeket a játékokat elég egyszer megmutatni a gyerek(ek)nek, és utána valószínűleg már nélküled is el tudják foglalni magukat – hogy neked is legyen egy kis nyári szüneted :)

Tovább

Szünidőőőőőő! 2. rész: szabadulószobák gyerekeknek

Hihetetlen épszerűségnek örvendenek a szabadulószobák, amelyek pillanatok alatt az egekbe ugrasztják az adrenalinszinted, és kihívás elé állítják az elméd. Tudtad, hogy ma már nem csak a felnőttek vehetnek részt ilyen kihíváson, hanem a gyerekek is? Ráadásul ezek a kalandok kifejezetten hasznosak, hiszen rengeteg készséget fejlesztenek. Tarts velünk és meg tudhatod, mi mindenre jók!

Tovább

Szünidőőőőőő! 1. rész: fél napos kirándulások, ami akár munka után is belefér

Már korábban is írtunk arról, hogy milyen játékokkal vagy programokkal foglalhatod le a szünetben gyermeked. A mai cikkben olyan kirándulóhelyek után néztünk, amik elérhető közelségben vannak és akár munka után együtt is felfedezhetitek. Ki mondta, hogy kirándulni csak hétvégén lehet???

Tovább