Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Csak sírsz, vagy teszel is érte?

2017. április 23. - Okosodj Velünk

Ebben a posztban arról lesz szó, hogy milyen nehézségeket gördít elénk az élet, és hogyan küzdhetjük le őket. Ugyanakkor brutálisan őszinte is, szóval, aki tényleg kíváncsi a véleményemre, az nyugodtan olvasson tovább:) Ez a bejegyzés arról szól, hogy igenis rajtunk múlik, hogy félig üres, vagy félig teli a pohár, és minden helyzetből ki lehet mászni, ha akarjuk.

Tovább

40 fölött simán csak megélni a boldogságot!?

Vannak, akik korán alapítanak családot, és vannak, akik később. Vannak, akik „együtt nőnek fel” a gyermekekkel, és vannak, akik „bölcs öregként” egyengetik csemetéik útját. Én úgy érzem, hogy egyik kategóriába sem tartozom igazán. Bár 43 évesen tagadhatatlanul „együtt érek be” szép lassan gyermekeimmel.

Tovább

Mivel játsszunk húsvétkor?

Hosszú ünnep közeleg: 4 napon át együtt lesz a család, vendégségbe járunk, eszünk-iszunk és adunk a mennyei sonkamérgezésnek is:) Ám ami a felnőtteknek kellemes rokonlátogatás, az a gyerekeknek egy idő után unalmassá válhat, főleg, ha a rokonoknál nincs gyerek, se játék, és a felnőttek beszélgetése sem köti le sokáig. Összegyűjtöttünk néhány játékot, amivel érdemes felkészülni a húsvétra, akár magában játszik a gyerkőc, akár az egész család együtt társasozik:)

Tovább

Nyuszi vagy-e? Avagy háziállatok a családban

Eljött az a kor. Az a bizonyos. Amitől minden szülő retteg. A gyerekeink állatokat akarnak. Házit. Ráadásul többes számban! A toplista élén a kutya és a nyuszi halad fej-fej mellett, és már előre rettegek, hogyan vészeljük át a következő, bolyhos heteket, amikor minden állatkereskedésben, piacon ott billegtetik pamacsfarkukat az eladó tapsifülesek. Legyen nyuszi, vagy nyuszi legyek és futamodjak meg?

Tovább

Segítség, elhagytam a gyerekeim!

A múltkori cikkben már meséltem róla, hogy milyen macerás tud lenni a logisztika 3 eleven, sportos gyerkőccel. Még büszkén meséltem is, hogy milyen szerencsések vagyunk, amiért sok segítségem akad, és a munkám is rugalmas, ezért szinte mindig mindent meg tudunk oldani… de ami a napokban történt, arra én sem számítottam!

Tovább

Mennyit számít egy tanár egyénisége?

Mennyire fontos a tanár személyisége egy gyermek életében? Szerintem nagyon. Mindannyiunknak vannak emlékei jó és rossz tanárokról, akár az általános iskolából, akár a felsőoktatási intézményekből. A tanár személyisége gyermekeink számára sem kevésbé fontos. A mai írásban néhány személyes példával mutatom meg, mennyire is…

Tovább

Bemutatkozunk – avagy kik írják a blogot?

Akár régóta olvasod a blogot, akár csak most kerültél ide, talán már megfordult a fejedben: ki az a rejtélyes „mi”? Kik vagyunk, és milyen alapon adunk tippeket a gyerekneveléssel, a gyerekek fejlesztésével, vagy a fejlesztő játékokkal kapcsolatban? Ebben a posztban elolvashatod megkésett bemutatkozásunkat: íme az Okosodjvelünk csapata!

Tovább

Köteles-e egy szülő megvalósítani a gyermeke álmait?

Arról már sok szakértő sokat és sok helyen írt, hogy mennyire nem fair a gyerekkel szemben, ha egy szülő a saját beteljesületlen gyerekkori álmait akarja valóra váltatni a gyermekével. Arról már kevesebb szó esik, hogy minden szülő ösztönösen arra törekszik, hogy olyan gyerekkort biztosítson a gyermekének, amely élete leggondtalanabb időszaka. És ebbe a legtöbb szülő azt is beleérti, hogy ehhez mindent előteremtsen. Hogyan lehet ezt szülőként megvalósítani? Himer Csilla pénzpedagógus, pénzügyi coach cikke.

Tovább

Hogyan motiváld a gyereket, ha nem akar tanulni?

Örök probléma ez, amivel bizonyára nemcsak én szembesülök nap, mint nap, hanem te is. Hogyan magyarázzam meg a gyerekemnek, hogy a tanulás elsősorban a saját érdeke, nem pedig az enyém? Hogyan magyarázzam meg mindezt egyszerre 3-nak? Nehéz kérdés, de már kidolgoztunk 1-2 hatékony praktikát, amivel a családi béke is megmarad. Ezeket osztom most meg veled, hátha nálad is beválnak!

Tovább