Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Bemutatkozunk – avagy kik írják a blogot?

2017. február 25. - Okosodj Velünk

Akár régóta olvasod a blogot, akár csak most kerültél ide, talán már megfordult a fejedben: ki az a rejtélyes „mi”? Kik vagyunk, és milyen alapon adunk tippeket a gyerekneveléssel, a gyerekek fejlesztésével, vagy a fejlesztő játékokkal kapcsolatban? Ebben a posztban elolvashatod megkésett bemutatkozásunkat: íme az Okosodjvelünk csapata!

Tovább

Köteles-e egy szülő megvalósítani a gyermeke álmait?

Arról már sok szakértő sokat és sok helyen írt, hogy mennyire nem fair a gyerekkel szemben, ha egy szülő a saját beteljesületlen gyerekkori álmait akarja valóra váltatni a gyermekével. Arról már kevesebb szó esik, hogy minden szülő ösztönösen arra törekszik, hogy olyan gyerekkort biztosítson a gyermekének, amely élete leggondtalanabb időszaka. És ebbe a legtöbb szülő azt is beleérti, hogy ehhez mindent előteremtsen. Hogyan lehet ezt szülőként megvalósítani? Himer Csilla pénzpedagógus, pénzügyi coach cikke.

Tovább

Hogyan motiváld a gyereket, ha nem akar tanulni?

Örök probléma ez, amivel bizonyára nemcsak én szembesülök nap, mint nap, hanem te is. Hogyan magyarázzam meg a gyerekemnek, hogy a tanulás elsősorban a saját érdeke, nem pedig az enyém? Hogyan magyarázzam meg mindezt egyszerre 3-nak? Nehéz kérdés, de már kidolgoztunk 1-2 hatékony praktikát, amivel a családi béke is megmarad. Ezeket osztom most meg veled, hátha nálad is beválnak!

Tovább

5 éve repülte el a MALÉV – de mi köze ennek ehhez a bloghoz?

2012. február 3. örökre beleégett a memóriámba. Minden évben elszomorodom kicsit ezen a napon, hiszen gyökeres változást hozott az életembe a MALÉV megszűnése. Fájdalmas, elkeserítő pillanat volt. Mi köze ennek az Okosodj Velünk bloghoz és webáruházhoz? Olvass tovább – személyes vallomás következik valaminek a végéről, és valaminek a kezdetéről.

Tovább

Januárban mindenki fogyókúrázik: hogyan diétáznak a tengeren túl? Jaaaaaj!

A január hónappal a változások is megérkeznek, amiket az emberek megfogadtak szilveszter este. Rengeteg fogadalom szól arról, hogy a jövő évtől egészségtudatosabb életbe kezdünk. Az itthon trendi diétákat biztosan te is ismered már, mi viszont arra voltunk kíváncsiak, hogy fogynak máshol? Mondjuk minden trend őshazájában, Amerikában…

Tovább

Nem vagyok tökéletes – és nem is akarok az lenni! A karácsonyi készülődés margójára

A karácsony közeledtével mindenhol lágy és nyugtató ünnepi hangulatú zene szól. Az emberek kényelmesen sétálgatnak az utcákon, korcsolyázgatnak, látszólag minden rendkívül békés… a filmekben. Az ünnepek a valóságban rengeteg teendővel, megoldandó feladattal és bonyodalommal járnak, amik ilyenkor könnyen stresszes állapothoz vezetnek. De vajon hogyan kerülheted ezt el?

Tovább

5 egyszerű karácsonyi dekoráció, amiben a gyerkőc is segíthet

Öröm a legkisebbekkel készülni az ünnepekre! A közös kézműveskedéssel együtt élhetitek át a várakozás örömét. Ha te sem tudod, hogy mit érdemes közösen készíteni, ami karácsonyi hangulattal tölti meg a szobát, akkor mi most adunk neked néhány egyszerű, ugyanakkor igazán különleges karácsonyi dekorációs tippet.

Tovább

Hogyan készülj adventre – gyerekekkel?

Szerintem egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Karácsony a gyerekek egyik legkedvesebb ünnepe. Nemcsak a Jézuska-hozta meglepetések miatt, hanem számtalan más időszakos csoda is széppé teszi számukra az adventi időszakot. De hogyan érdemes velük várni a karácsonyt? Miként vond be gyermekedet, az adventi készülődésbe? Erről írok ma neked :)

Tovább

Segíts a gyereknek játszva tanulni – az angolt!

Felnőttként már tudjuk, hogy az idegen nyelv ismeretére mekkora szükség van például egy iskolai felvételikor, vagy egy állás megpályázásakor. Éppen ezért, az angol nyelvet sok helyen már óvodás korban tanítani kezdik, hogy az iskolai tanulmányokat biztos alapokkal kezdhessék a gyerekek. Ha szeretnéd otthon is játékosan fejleszteni gyermeked nyelvtudását, akkor olvass tovább, mert összegyűjtöttük a legjobb angol nyelvet fejlesztő társasjátékainkat. Ezekkel nem nyűg a tanulás!

Tovább