Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Így szabadulj meg a vérszívóktól!

2016. szeptember 23. - Okosodj Velünk

Beköszöntött az ősz, vele együtt pedig a kirándulószezon. Kapjátok fel a családdal a túrabakancsot és irány a természet! De vigyázzatok, mert az aktív kikapcsolódás veszélyeket rejthet… Rövid összefoglaló a kullancsveszélyről, és arról, hogyan előzheted meg a vérszopók támadását!

Tovább

Segítség, kishitű a gyermekem! Hogyan adjunk önbizalmat a gyereknek?

A mai poszt egy kicsit rendhagyó lesz: ma nem akarjuk megmondani a tutit, nem mondjuk el, hogyan csepegtess önbizalmat a gyerekbe. Ma inkább mesélünk egy kicsit magunkról, és ha magadra (meg a gyermekedre) ismersz, kommentelj: gondolkodjunk közösen, segítsünk együtt a gyerekeinknek!

Tovább

Megnyitott az Okosodj Velünk „igazi” boltja!

Egyszer volt, hol nem volt, megnyitott a mesebolt! Nagy álmunk vált valóra: igazi, kézzelfogható, hús-vér játékboltot nyitunk a 16. kerületben, ahol végre élőben is megnézheted, kipróbálhatod okosító, fejlesztő játékainkat. Részletek + nyitási játékakció a cikkben, olvass tovább!

Tovább

Szeptember? Akkor színház!

A gyerekek talán nem örülnek annyira, hogy megkezdődött az új tanév, de a szeptember szerencsére más újdonságokat, szórakozási lehetőséget is hoz magával – újra nyitnak például a színházak! A mai cikkben kicsit beszélgetünk arról, hogy miért is jó színházba járni a gyerkőccel, és ajánlunk 3 szuper darabot is!

Tovább

3 gyakori szülő-gyerek konfliktushelyzet – és a megoldás!

A szülők tudják, hogy a gyereknevelés tele van rengeteg boldog pillanattal, ugyanakkor számtalan nehéz vitával is. Ezek a nézeteltérések nem mindig duzzadnak veszekedéssé, de van néhány téma, ami bizony vissza-visszatér a szülő-gyermek kapcsolatban. Ebből választottunk ki most 3 gyakori konfliktushelyzetet: és néhány megoldási módot!

Tovább

Hogyan küzdd le a gyerekek 3 leggyakoribb iskolakezdési félelmét?

Bizonyára nem kell téged figyelmeztetni, hogy hamarosan kezdődik a suli, sőt, gyermeked is érzi már a szeptember fenyegető közelségét. Várja, vagy rettegi az első becsengetést? Sok gyerek szorong ilyenkor, most összeírtuk a leggyakoribb félelmeiket, és azt is, hogyan könnyítsd meg neki az iskolakezdés időszakát!

Tovább

Az 5 leggyakoribb szülői félelem – miért ne aggódj miattuk?

Szülőnek lenni folyamatos érzelmi hullámvasút, ami valójában soha véget nem ér. Megannyi szép pillanat és még annál is több félelem kísér, pedig a legtöbb aggodalom sokszor teljesen ok nélküli. Olvass tovább, eláruljuk a leggyakoribb szülő-parákat – és hogy miért teljesen fölösleges miattuk aggódnod!

Tovább

Milyen iskolatáskát válasszunk? Gurulós, vagy hagyományos a nyerő?

„De nehéz az iskolatáska…” Mondja a dal is, és bizony ez valóban igaz. Az iskolások többsége jóval súlyosabb táskát cipel magával, mint amit valóban elbírnak, és ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek. Olvass tovább, és segítünk kiválasztani azt az iskolatáskát, ami egészséges, ergonomikus, és annyira szép, hogy gyermeked szívesen fogja a hátára venni!

Tovább

3 tanulságos mese esős idő esetére

Mit lehet tenni, ha esik az eső, és beszorultok a lakásba? Társasozni, beszélgetni, olvasni… és meséket nézni! Vannak, akik úgy gondolják, hogy a tévé olyan, mint az ördög, kerülendő, elvetendő, de én szeretem azt hinni, hogy a tévé csak egy eszköz, és én döntöm el, mit nézzünk benne. És rengeteg olyan mese van, amiért megéri bekapcsolni! Ebből válogattunk ma össze 3 darabot, teljesen szubjektív, önös ízlés alapján :)

Tovább

3 VALÓBAN gyerekbarát szállás Magyarországon

Nyaralást terveztek a családdal? Megtalálni az ideális szállást nem is olyan könnyű! Mi viszont segítünk nektek abban, hogy bármi is legyen az úti célotok, biztosan kellemes kikapcsolódás várjon rátok. Összegyűjtöttünk nektek 3 szálláshelyet az ország különböző pontjain, ahol a legkisebbek és legnagyobbak is jól érezhetik magukat.

Tovább