Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

Hogyan küzdd le a gyerekek 3 leggyakoribb iskolakezdési félelmét?

2016. augusztus 19. - Okosodj Velünk

Bizonyára nem kell téged figyelmeztetni, hogy hamarosan kezdődik a suli, sőt, gyermeked is érzi már a szeptember fenyegető közelségét. Várja, vagy rettegi az első becsengetést? Sok gyerek szorong ilyenkor, most összeírtuk a leggyakoribb félelmeiket, és azt is, hogyan könnyítsd meg neki az iskolakezdés időszakát!

Tovább

Az 5 leggyakoribb szülői félelem – miért ne aggódj miattuk?

Szülőnek lenni folyamatos érzelmi hullámvasút, ami valójában soha véget nem ér. Megannyi szép pillanat és még annál is több félelem kísér, pedig a legtöbb aggodalom sokszor teljesen ok nélküli. Olvass tovább, eláruljuk a leggyakoribb szülő-parákat – és hogy miért teljesen fölösleges miattuk aggódnod!

Tovább

Milyen iskolatáskát válasszunk? Gurulós, vagy hagyományos a nyerő?

„De nehéz az iskolatáska…” Mondja a dal is, és bizony ez valóban igaz. Az iskolások többsége jóval súlyosabb táskát cipel magával, mint amit valóban elbírnak, és ennek komoly egészségügyi következményei lehetnek. Olvass tovább, és segítünk kiválasztani azt az iskolatáskát, ami egészséges, ergonomikus, és annyira szép, hogy gyermeked szívesen fogja a hátára venni!

Tovább

3 tanulságos mese esős idő esetére

Mit lehet tenni, ha esik az eső, és beszorultok a lakásba? Társasozni, beszélgetni, olvasni… és meséket nézni! Vannak, akik úgy gondolják, hogy a tévé olyan, mint az ördög, kerülendő, elvetendő, de én szeretem azt hinni, hogy a tévé csak egy eszköz, és én döntöm el, mit nézzünk benne. És rengeteg olyan mese van, amiért megéri bekapcsolni! Ebből válogattunk ma össze 3 darabot, teljesen szubjektív, önös ízlés alapján :)

Tovább

3 VALÓBAN gyerekbarát szállás Magyarországon

Nyaralást terveztek a családdal? Megtalálni az ideális szállást nem is olyan könnyű! Mi viszont segítünk nektek abban, hogy bármi is legyen az úti célotok, biztosan kellemes kikapcsolódás várjon rátok. Összegyűjtöttünk nektek 3 szálláshelyet az ország különböző pontjain, ahol a legkisebbek és legnagyobbak is jól érezhetik magukat.

Tovább

Hogyan használd a Pokémon GO-t?

Hallottál már a Pokémon GO-ról? Ez egy új őrület, egy mobiltelefonos játék, ami hivatalosan még meg sem jelent itthon, mégis megőrjíti az embereket. Elsősorban a fiatal korosztályt „szippantotta be”, de a felnőttek is lelkesen pokémonoznak. Mi ez, mire jó, és hogyan használhatod fel arra, hogy közös programot szervezz a gyerekeddel? Erről szól a mai cikk…

Tovább

Kudarc vagy siker? A foci EB margójára anyukáknak, anyukától

Ha nem is vagy nagy focirajongó, akkor is bizonyára feltűnt, hogy most valami történt: a magyar csapat kijutott egy rangos nemzetközi versenyre, ahol előbb sikert sikerre halmozott, majd végül egy meccset elveszítve elköszönt az EB-től. Vajon most győztesnek, vagy vesztesnek számítanak? A magyar foci helyzetét nem az én tisztem megítélni, de azt tudom, hogy a mai cikk a kudarcról és a sikerről fog szólni – a szülők szemszögéből.

Bár a mai cikket a magyar csapat teljesítménye ihlette, megnyugtatlak: ez a poszt NEM a fociról fog szólni. Olvass tovább nyugodtan!

Tovább

Az időtálló gyerekszoba titka

Te is olyan gyerekszobát szeretnél, ami kiállja az idő próbáját? Amit nem kell 2-3 évente teljesen átalakítani, mert éppen kimet a divatból a gyerek kedvenc mesefigurája/szuperhőse/együttese? A mai cikkben arról lesz szó, hogyan alakíts ki olyan gyerekszobát, amit utána hosszú évekig nem kell átrendezni…

Tovább

2x3 tipp, hogyan robbantsd ki gyermeked a számítógép elől nyári szünetben!

Itt a jó idő és a nyári szünet, irány a szabad levegő és a rengeteg játék. Legalábbis a szülők szerint. Mi a helyzet azonban, ha a gyerek inkább a számítógép előtt töltené a szabadidejét? Jó-e, ha a négy fal között ücsörög, vagy inkább el kéne őket tiltani a képernyő elől? Erről szól a mai cikkünk;)

Tovább

Tanulni nem kell! De… a játékos nyelvgyakorlás a vakáció alatt is jól jöhet

Vége az iskolának, a feladatoknak, kezdődhet a vakáció! Szülőként azonban jóval nehezebb dolgod lesz, mint az év bármely szakaszában. Hogyan biztosíthatod a gyermek fejlődését nyáron is? Hogyan érheted el, hogy ne felejtsen el mindent, amit év közben tanult? A mai cikkben arról lesz szó, hogyan gyakorolhatjátok a nyelveket játékosan a szünidőben!

Tovább