Add ajándékba a játék és a tudás örömét!

5 egyszerű karácsonyi dekoráció, amiben a gyerkőc is segíthet

2016. december 08. - Okosodj Velünk

Öröm a legkisebbekkel készülni az ünnepekre! A közös kézműveskedéssel együtt élhetitek át a várakozás örömét. Ha te sem tudod, hogy mit érdemes közösen készíteni, ami karácsonyi hangulattal tölti meg a szobát, akkor mi most adunk neked néhány egyszerű, ugyanakkor igazán különleges karácsonyi dekorációs tippet.

Tovább

Hogyan készülj adventre – gyerekekkel?

Szerintem egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Karácsony a gyerekek egyik legkedvesebb ünnepe. Nemcsak a Jézuska-hozta meglepetések miatt, hanem számtalan más időszakos csoda is széppé teszi számukra az adventi időszakot. De hogyan érdemes velük várni a karácsonyt? Miként vond be gyermekedet, az adventi készülődésbe? Erről írok ma neked :)

Tovább

Segíts a gyereknek játszva tanulni – az angolt!

Felnőttként már tudjuk, hogy az idegen nyelv ismeretére mekkora szükség van például egy iskolai felvételikor, vagy egy állás megpályázásakor. Éppen ezért, az angol nyelvet sok helyen már óvodás korban tanítani kezdik, hogy az iskolai tanulmányokat biztos alapokkal kezdhessék a gyerekek. Ha szeretnéd otthon is játékosan fejleszteni gyermeked nyelvtudását, akkor olvass tovább, mert összegyűjtöttük a legjobb angol nyelvet fejlesztő társasjátékainkat. Ezekkel nem nyűg a tanulás!

Tovább

Hogyan készül a zseni? Géniusz-recept a feltalálók napjának alkalmából

November 9.-én ünnepeltük a feltalálók napját, ezen a napon emlékezünk meg mindazokról, akik a zseniális elméjüknek köszönhetően, találmányaikkal izgalmasabbá, kényelmesebbé, vagy színesebbé változtatták életünket. De vajon a zseniális elme velünk született, vagy szerzett tulajdonság? Hogyan fejlesztheted gyermeked tehetségét?

Tovább

Gyerekek és a technika

Az mindenki számára egyértelmű, hogy a mai gyerekek már „digitális bennszülöttek”, akik úgy kezelik a technikai kütyüket, mintha mi sem lenne természetesebb. Míg nekünk, felnőtteknek eltart egy pár napig, mire hozzászokunk új telefonunkhoz, vagy egy új operációs rendszerhez, a gyerekek csak kézbe veszik, és már tudják is kezelni. Mik lehetnek ennek a hosszú távú előnyei?

Tovább

Itt vannak az ősz legújabb, legjobb játékai!

Számtalan új játékunk érkezett, amelyek mindegyike más és más képességeket fejleszt. Garantáltan nem csak a család legkisebb tagjai fognak szórakozni, hanem akár felnőtt fejjel is mulatságosak. Válogass kedvedre a legújabb játékaink közül és társasra fel!

Tovább

Állj! Mikor jut időtök egymásra?

A gyereknevelés az egyik legszebb, ugyanakkor a legidőigényesebb dolog a világon. Kortól függetlenül mindig akad teendő a gyerkőc(ök) körül. De mikor jut idő magatokra? Ha pedig sikerül időt szakítani egymásra, akkor mivel érdemes eltölteni ezeket az értékes perceket, órákat? Megosztunk néhány tippet, ami nekünk bevált :)

Tovább

Hogyan közlekedjen önállóan gyermeked?

Minden édesanya célja, hogy gyermeke felnőtt korára magabiztos, és sikeres lehessen. Ehhez hosszú utat teszünk meg közösen, ami során lépésről-lépésre sajátítja el a csemete az önállóság elemeit. Szülőként azonban rajtad van a felelősség, hogy az önjáróság mellett a biztonsága védelmére is megtanítsd. A kettőt kombinálni nem lehetetlen, megpróbálunk segíteni…

Tovább

Hogyan segíts gyermekednek az otthoni tanulásban? 5 tuti tipp

Már épp elég ideje tart a tanév ahhoz, hogy elfogyjon a kezdeti lelkesedés, és kezdjenek komolyabbá válni a számonkérések. Egyre keményebbek a követelmények, és egyre kevesebb kedve van a gyereknek tanulni: hogyan segíts neki, hogy jó eredményeket érjen el az iskolában?

Tovább